Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] przy odpalaniu swojego serwera hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem. Gdy chcę się zalogować do gry a swój serwer hamachi wyskakuje mi "błąd podczas łączenia się z serwerem" i myślę, że dlatego, że przy odpalaniu serwera i po kilku sekundach ładowania wyskakuje mi takie coś:

commonsqlhostuserpasswo.png

Nie mam pojęcia, co na to poradzić. Mam serwer na plikach z poradnika Xyli. Bardzo proszę o pomoc i z góry thx!

Pzdr!

UnStoppable / Arkitev

11096643_1585863995002435_18833699738652

Opublikowano

Na pewno to nie jest wina portów

Może w VPC, jak pisałeś "sysinstall" configure >networking > i tak się IP wpisywało. Może tam popełniłeś jakiś błąd.

Lub nie jestem pewien zmień clienta na chińskiego jakiegoś innego

Opublikowano

To co mam wkońcu zrobić, z clientem jest wszystko, ok. Wszystkim działa na cliencie pl, znaczy miałem z nim problemy, ale już rozwiązałem. Porty, mysql itd. To wszyściutko zrobiłem jak należy według poradnika. Nie wiem co gra ;/. Wie ktoś co zrobić?

I to trochę dziwne, bo niby po odpaleniu serwera kiedy to się załaduje i na tym zastopuje, w cliencie koło ch1 pisze "norm", a przed odpaleniem "...", a to znaczy, że chyba powinno działać. Więc nie wiem o co chodzi ;/. Proszę o pomoc!!!

UnStoppable / Arkitev

Opublikowano

Hmm... Sprawdyiem configi i game, game22, game 99 i zauważyłem, że nie skasowałem kilku "xD" koło account, common, log itd, bo w tych plikach, z których ja robiłem zrobić trzeba było niektóre niepotrzebne rzeczy usunąć (serwer robiłem z plików z tematu mega tut od Xyliego). I po zrobieniu tego, odpaliłem jeszcze raz serwer i tym razem, na tym na czym wcześniej się maszyna zatrzymała, to przeszła to i zatrzymała się niestety znowu tylko na czymś innym ;/:

2bdpodczasadowaniaserwe.png

Może ktoś wie co na to poradzić?

UnStoppable / Arkitev

Opublikowano

Hmm... Sprawdyiem configi i game, game22, game 99 i zauważyłem, że nie skasowałem kilku " xD" koło account, common, log itd, bo w tych plikach, z których ja robiłem zrobić trzeba było niektóre niepotrzebne rzeczy usunąć (serwer robiłem z plików z tematu mega tut od Xyliego). I po zrobieniu tego, odpaliłem jeszcze raz serwer i tym razem, na tym na czym wcześniej się maszyna zatrzymała, to przeszła to i zatrzymała się niestety znowu tylko na czymś innym ;/:

2bdpodczasadowaniaserwe.png

Może ktoś wie co na to poradzić?

Hah. Z tego co wiem to właśnie dostałeś bana na IP :D (CHYBA)

Na jakich plikach robisz serva ?

sygna1q.jpg

Opublikowano

Pliki serwerowe z mega tut by Xyli, i co ty pi3rdolisz :D. Jak mogłem dostać bana na ip na swoim serwerze. Haha :D. Wiesz jak rozwiązać ten problem?

UnStoppable / Arkitev

Opublikowano

Narazie usunalem swój serwer i robie, go jeszcze raz. Jeśli będzie dalej ten błąd to wtedy będę myślał. Jedna osoba mi mówi żebym zmienił pong w cliencie i to mu pomogło, no ale zobacze jak znów będzie ten błędzik.

UnStoppable / Arkitev

Opublikowano

Gdy odpalisz maszyne zaloguj sie potem wpisz sysinstall configure networking e0m host zostawiasz przechodzisz do ip wpisujesz normalne z hamachi na dole z koncówka .100

jak to zrobisz poprawnie to ci sie odpali na 100 % wszystko zatwierdzsz enterem

68888487823051815750.png

Opublikowano

następnym razem wpisz "killall game" i "killall db" w konsoli lub zresetuj serwer poprzez shutdown -r now, bo po prostu porty są już używane i nie może się serwer odpalić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...