Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak utuczyć psa?

999sdb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Mam średnich rozmiarów kundla, ale chcę, żeby zgrub.

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

Jak można coś takiego robić psu... Daj mu tłuste żarcie i zamknij w małym pokoiku żeby nie miał gdzie się ruszać ale to straszne... brrr...

Opublikowano

Moj pies waży wiecej niż ja, daje mu do żarcia te takie kostki gdzie mozna kupić w każdym sklepie mięsnym.. tam jest bodajże 50gr/szt i mieszaj to z makaronem, podgrzewaj i dawaj psu :)

1352135286-U485574.png 1612_mmt.png

Opublikowano

Chodzi o to, że chcę żeby nie spasł się za bardzo, tylko przytył jakieś 2-3 kilo.

Opublikowano

Tłuste żarcie, dawaj mu też resztki.

PS

Nie rób potem z niego parówek ani nie oddawaj go do kebabiarni xD

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Weteran
Opublikowano

Nikt nie wpadł na to, że jego pies może jest za chudy, a on chce, żeby trochę przybrał na wadze?

Polecam Ci zajść do weterynarza, aby dobrać dla niego odpowiednią dietę, tak aby nic mu się nie stało podczas tego "dokarmiania".

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Skoro chcesz, żeby przytył te 2-3 kilo, to niema sensu stosować jakiejś "specjalnej diety". Po prostu daj mu trochę więcej żarcia. Bo jak zaczniesz go karmić czymś tuczącym to potem jest możliwość, że nie będzie chciał jeść nic innego i będziesz musiał założyć temat "jak odchudzić psa".

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja tam nigdy nie miałem takich problemów z moim pupilem : > Może kup takie duże opakowanie makaronu w biedronie (nie jest drogie)

i na obiad rób więcej zupy-sosu lub osobno przygotowuj mu jakiś bulion i dodaj do karmy...?

A on je w ogóle... w sensie czy ma apetyt... bo mój przykładowo suchej karmy nie zje, no chyba, że jest mega głodny... Przyzwyczaiłem go tak niestety... : <

Ale tak jak up napisał nie przesadzaj z "dobrymi" rzeczami takimi jak mięso czy coś bo potem trudno jest oduczyć...

Przedstaw problem trochę jaśniej, bo nie wiadomo z jakiego powodu chcesz go utuczyć... ?

1329228482-U118767.png

Opublikowano

Ja tam nigdy nie miałem takich problemów z moim pupilem : > Może kup takie duże opakowanie makaronu w biedronie (nie jest drogie)

i na obiad rób więcej zupy-sosu lub osobno przygotowuj mu jakiś bulion i dodaj do karmy...?

A on je w ogóle... w sensie czy ma apetyt... bo mój przykładowo suchej karmy nie zje, no chyba, że jest mega głodny... Przyzwyczaiłem go tak niestety... : <

Ale tak jak up napisał nie przesadzaj z "dobrymi" rzeczami takimi jak mięso czy coś bo potem trudno jest oduczyć...

Przedstaw problem trochę jaśniej, bo nie wiadomo z jakiego powodu chcesz go utuczyć... ?

Jeść je, suchą karmę i cośtam jeszcze. Kupnego jedzenia nie lubi.

A jest to możliwe, żeby od suchej karmy zgrub, czy raczej nie?

Znawca
Opublikowano

Po co chcesz tuczyć psa ? o.O

Daj mu w cholere jedzenia, nie wyprowadzaj na spacery, Do jedzenia mozesz dodac jakies sterydy lub dawaj mu tłuste mieso..

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Nie rób mu tego. Dzisiaj mój pies prawie zdechł. Miał robioną lewatywe bo mu kości w żołądku utkwiły. Coś strasznego.

Nie tucz go! Niech żyje pełnią życia !

Opublikowano

Kupuj mu może jakiś obiad? Jakieś schabowe ziemniaczki młode i może i ogórki kiszone, a do picia pepsi mu i będzie zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...