Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pływanie problem

Diesiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem otóż gdy chce za nurkować bez zatyczki to do nosa to nalewa mi się woda i mocno mnie boli? a jak inni to robią ,że pływają bez zatyczek nos boli jak cholera ;/ a druga sprawa jak szybko nauczyć się pływac?

Szukam Grafika na zrobienie Sygnatury i Avatara.Więcej na PW

Opublikowano

Samo to przejdzie też kiedyś tak miałem że woda do nosa mi leciała, teraz już nie leci to przechodzi w miarę nabywania doświadczenia w pływaniu i nurkowaniu.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jak up napisał przejdzie ci . A co do 2 pytania to opowiem ci historie z mojego dzieciństwa ... kiedyś jak byłem mały wlazłem do wody i zacząłem sie topić .. nagle wstapila we mnie adrenalina i wiedzialem ze moge plywac lecz nie moglem ratownik mnie uratowal . xD . Idz na kurs albo niech kolega cie nauczy

?????

Opublikowano

wiadomo ze latwiej plywac jak sie "oddycha" wiec plywajac pod wodą możesz powietrze powoli wydmuchiwać przez nos i nie bedzie ci leciala wgl woda. a co do plywania to proboj sie powoli klasc na wodzie. ja zaczolem na plecach. niech ktos cie za glowe przytrzyma albo ramiona a ty proboj robic fale cialem i nogami

Opublikowano

Przystosowanie. Ja tam mam żelazne oczy, nic mnie nie boli, tylko mało widzę. Gorzej z nosem.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Ja pływam w klubie, zapisz się do klubu, oczywiście jeżeli masz powyżej 14 lat to zapomnij o jakimś super zawodowym pływaniu, bo to trzeba od małego chodzić :).

Ale jeżeli chcesz tak sobie po prostu nauczyć się pływać, żeby umieć i nie niepokoić rodziców to się zapisz, odrazu i tak się nie nauczysz, niektórzy pływają szybko ale nie stylowo, a inni wolno stylowo ;)

Opublikowano

A że ja się spytam - Jak niektórzy robią że mogą pływać z otwartymi oczyma bez okularów? :D

Otwieram oczy pod wodą to boli tylko za pierwszym razem potem już swobodnie bez bólu.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

...za pierwszym razem potem już swobodnie bez bUlu.

^_^

Ja mogę normalnie otwierać oczy pod wodą, to chyba zwykłe przyzwyczajenie.

Jak cię nos boli od wody to w trakcie zanurzenia wydmuchuj nosem powietrze.

Najlepiej, żebyś się zapisał na jakieś pływanie, jeżeli chcesz się nauczyć, ale zawsze możesz poprosić kolegi, żeby cię nauczył. Możesz też poczytać w necie o sposobach pływania i próbować w jakimś aquaparku, basenie.

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Ja osobiśćie chodizłem na sekcję pływacką i to bym Ci proponował , a jeżeli nie chcesz wydawać kasy to chodź na pływalnie z osobąktóra może CIę tego nauczyć

Opublikowano

A można otwierać oczy w basenie z chlorem?

ja otwieram, jakiś czas po pływaniu szczypie.

jak przeszkadza Ci, że do nosa Ci leci zablokuj go w taki sposób jakbyś wydmuchiwał powietrze (ale tego nie róB).

a do nauki pływania to mysisz ogarnąć, że woda sama Cię wynosi.

Jak tę wiedzę posiądziesz dopiero możesz mysleć o pływaniu :<.

Opublikowano

Ja się nauczyłem sam z siebie. A i tak ponoć najlepiej jak jesteś na jakimś mostku, i ktoś Cię wepchnie (ktoś, kto by Cię uratował w razie czego ;p). A co do nosa to nie wiem, ja nigdy nie miałem takiego problemu. Ja normalnie sobie nurkuje, oczy otwieram i nic nie czuje.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Ja na co dzień noszę okulary bo mam zez zbieżny ,a w wodzie to mogę bez okularów patrzeć i bez żadnego noska pływać. O ile mi wiadomo to może gaz CI wleciał ,albo to ciśnienie przy skoku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...