Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jeden Server , Dwie mapki ? HELP !

domin3p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

jak w temacie , mam server dedykowany i jest główne miasto z miastem i gl , takie jakby FreeBuild ;p , lec gracze i sam od jakiegoś czasu myślę nad zrobieniem czegoś takiego że można się teleportować wgl na inną mapkę czy coś i tam jest spawn i wgl i 0 zasad totalny survival .

Z góry dzięki za pomoc . Elo ;p

Opublikowano

Znalazłem tylko poradnik na robienie tp , ale mi chodzi o mapke drugą . Ma ktoś jakiś dobry poradnik jak zrobić to czego chcę ? Polecą plusiki . !

Opublikowano

Nie wiem dokładnie o co Tobie chodzi...

Polecam Ci plugin MultiVerse!

Wgrywasz MultIVerse-Core i MultiVersePortals wpisujesz :

/mv create  normal

Następnie robisz portal zaznaczasz rogi portalu po przekątnej wooden axe, i wpisujesz :

/mvp create  w: nazwa swiata do ktorego ma teleportować.

Mam nadzieję, że pomogłem. ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Chodzi mi o to że gram sobie na mieście i znudzi mi się i tp-am się na survival ;d , to tak mam zrobić i będzie dobrze ? ^^

Opublikowano

Tak, będzie dobrze.

Tworzysz portal i każdy kto przez niego przyjedzie dostanie się na twój "drugi świat", czyli drugą mapkę.

Na obu możesz ustawiać inne zasady więc połączenie surwiwalu i freebuild'a nie stworzy problemu.

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Dodatkowo w plikach konfiguracyjnych MultiVerse musisz zmienić dane odpowiednio dla survivala - czyli przykładowo pvp on/off, by itemy znikały przy przechodzeniu i nie tylko.

Opublikowano

Multiworld też jest dobry

a multiverse uzywalem tez polecam ale za nim nie przepadam :/

10  50  100  150  200  250  300  350  400  450  500  550  600  650  700  750  800  850  900  950  1000

Proszę Moderatorów o usunięcie %, jeżeli napisałem post, który był pomocny !

Opublikowano

A w sprawie robienia tego teleportu ktoś pomoże ? Bo robiłem ale nie wyszło .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...