Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pomoc w przeniesieniu bloku

daniel741

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak przenieść (np. statek ) z single player na mój serwer na multiplayer, żeby nie wgrywać z tym statkiem. Jak to inaczej przenieść ? Pomocy

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Możesz zrobić miejąc mapę z tym statkiem i dodać ją do twoich światów do plików serwerowych na multiplayer i wgrać plugin do wielu światów np. Multiverse, Multiworld, prze-teleportować się na tamtą mapę [w wybranym pluginie będziesz miał opisane jak to zrobić], zaznaczyć wybrany obiekt, skopiować go do schowka [//copy], wrócić do domyślnego świata, wybrać miejsce, gdzie ma być ten obiekt i wkleić [//paste]. I gotowe !.

Pomogłem? walnij lajka !

siw6.png

By Me.

Pomogłem? Łapka w górę !

Opublikowano

pff też problem ^^

1. Instalujesz Single Player Command

2. Wchodzisz na świat który chcesz , zaznaczasz dwa przeciwległe punkty budynku za pomocą drewnianego toporka

3. Wpisujesz //copy ( stojąc najlepiej na środku budowli )

4. Wpisujesz //schematic save mcedit nazwa

5. Wchodzisz do %appdata% , ".minecraft" i masz tam folder "schematic" kopiujesz schemat którego stworzyłeś

6. Wchodzisz do FTP serwera , "plugins" , "worldEdit" i wrzucasz schemata do folderu "schematic"

7. Wchodzisz na serwer wpisujesz /we reload , lub /rl

8. Wpisujesz komendę //schematic load nazwa schematu

9. Następnie wejdź na miejsce w którym ma być ta budowla i wpisz //paste

10. To tyle ;d

Lubię to ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...