Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mpcforum.pl popiera projekt Pawła Kukiza - zmieleni.pl !

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jeśli jesteście pełnoletni to wpiszcie się na listę, jeśli nie to poinformujcie swoich rodziców i znajomych - projekt JOW - zmieleni.pl może dużo zmienić w naszym życiu. Ja personalnie oraz mpcforum.pl jako niezależna społeczność musimy się jednoczyć w sprawach słusznych - to jest jedna z nich. Pomóżcie po to aby sytuacje takie jak ACTA, SOPA oraz inne kwiatki naszego rządu nigdy nie miały miejsca... a jeśli by były to wiadomo było kogo wieszać za jaja.

Zapraszam na zmieleni.pl

Kokosz.

Jednomandatowe Okręgi Wyborcze - jak to działa?

Najlepszym przykładem kraju, gdzie funkcjonują JOW jest Wielka Brytania. Kraj podzielony jest na 659 okręgów wyborczych liczących średnio ok. 90 tys. mieszkańców (dla porównania w Polsce na jeden powiat przypada średnio ok. 100 tys. mieszkańców). Wyborcy w każdym okręgu wybierają do Izby Gmin (odpowiednika polskiego Sejmu) swojego jednego przedstawiciela (posła). Zostaje nim osoba, która uzyskała najwięcej głosów. Kandydaci mogą być zgłaszani przez partie polityczne lub startować jako niezależni. - Czyli Np głosujecie na Lorda Makina i wygrywa w okręgu i wchodzi on do sejmu jako Was reprezentant :) W tym momencie jest tak, że głosujemy na partię polityczną (np PO) a prezes partii tak na prawdę decyduje kto wchodzi do sejmu ( czyli chcesz głosować na Makina bo jest dobrym prawnikiem ale nie wejdzie do sejmu bo nie wspierał lidera swojej partii tak bardzo jak inni ).

Filmy powiązane:

Opublikowano

Usunieto im film na youtube... Żałosne.

Nie mam 18stki, ale poinformowałem pełnioletnich członków rodziny, akcja ma 6 podpisów więcej :).

Opublikowano

Już gonię ojca by tam się wpisał :)

Bardzo dobra inicjatywa kokoszu :)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Admin Cienia
Opublikowano

Oczywiście że poprzemy. ;)

@Ps

Japierdole co za państwo.. Robią co chcą i jak chcą, nie ważne co ma lud do powiedzenia.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Wszystko macie na ich stronie opisane

http://blog.zmieleni.pl/Czym%20s%20JOW-y

http://blog.zmieleni.pl/JOW

Opublikowano

Done.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Weteran
Opublikowano

Ten DDoS to news na mpcforum.

...

Ciekawe, ale pewnie i tak nie przejdzie. Piszę to, choć nie jestem pesymistą, a realistą.

Poza tym nie jestem pełnoletni, więc wole więcej się nie wypowiadać w sprawach politycznych itp. bo za mało jeszcze na tym świecie jestem, żeby się w to wtrącać.

Opublikowano

umyjcie zęby i pomyślcie swoimi orzeszkami, każdy ma was w dupie, wasze podpisy chuja dadzą : )

Opublikowano

Wpisany + moi znajomi.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Admin Cienia
Opublikowano

umyjcie zęby i pomyślcie swoimi orzeszkami, każdy ma was w dupie, wasze podpisy chuja dadzą : )

Tak, lepiej jebać i nawet nie próbować cokolwiek zdziałać.

PS

Stronka już działa

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Mam paru dorosłych znajomych więc kilka głosów będzie więcej ;-)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Wpisałem także +1 GŁOS UP

Życzę powodzenia i zakończmy wreszcie te błazenadę !!!!

zetrax.jpg

Nie jestem najlepszy na świecie, ale lepszych ode mnie nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...