Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Swain vs Irelia

BigBoNN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1.png

Postacie: Irelia vs Swain

Zależy mi na: dobrej postaci

Dodatkowe informacje: Proszę o podanie + i - postaci. oraz będzie ona kupowana ze skinem.

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Tutaj coś bardziej Irelia top, Swain mid.

Ale z tych 2 irelka.

Stun, slow, hp regen ze skilla.

Ult na gonitwy czy też do tf.

Opublikowano

Zależy co wolisz offtank czy ap carry. Swain jest bardziej uniwersalną postacią, widziałem go na midzie ale także na topie. Irelia jest jednak częściej pickowana na rankedach. Z tego co pamiętam tych postaci nie było dość dawno w rotacjach więc możesz poczekać do poniedziałku / wtorku (nie wiem gdzie grasz) może się trafi któraś z nich, lub zawsze możesz sprawdzić postacie na PBE i zobaczyć która Ci bardziej pochodzi.

fantazjalogos.jpg

Opublikowano

No to zależy kogo wolisz :D Obie postaci są świetne (posiadam obie i są to moje main picki). Irelia - doskok z Q (łatwa farma, gdyż jeśli Q robi za last hit to skill jest bez cd), W (true DMG + life steal), E (60% slow, jeśli przeciwnik ma więcej hp niż Ty to stunuje go, R (zasięgowy skill do dobijania uciekinierów, leczenia się podczas ucieczki), mocny offtank, słabe early, super pasyw.

Swain - Q (slow, DoT, super przy ucieczkach, gdyż nie ma animacji, więc Cie wgl. nie zatrzymuje), W (snear czyli pseudo stun, jednak tylko zatrzymuje, a skille normalnie można używać, spory zasięg), E (mocne DoT, które zwiększa Twoje zadawane DMG o 20%, zawaliście stackuje się z ignite i DFG), R (kocham to ulti, CD to ~7sekund, leczy), passyw który pozwala utrzymać się długo na lini.

Swain to mider i solo toper, Irelia solo toper, tu już musisz wybrać kto Ci bardziej odpowiada ;).

Opublikowano

Swain z blue buffem potrafi mocno namieszać w teamfightach bijąc 3 osoby jednocześnie się lecząc, wytrzyma cholernie długo jeśli nie zostanie szybko zdjęty.

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Ja polecam Swain'a:

-Pasyv - Za każdą zabitą jednostkę dostaje manę. Wraz z poziomem zwiększa się ilość przyznawanej many ( Jak umiesz last hitować to praktycznie możesz cały czas na linii siedzieć )

-Q - DMG + Slow

-W - DMG + Snear

-E - DMG w formie ignite + dodatkowy dmg z hitów, gdy przeciwnik ma na sobie nasz skill E

- R- DMG + Heal ( 25% miniony, 75% championy )

- Ignite, Morello łatwo go kontruje przez co łatwo go wtedy zabić

E6c9g1v.gif

Opublikowano

jesli chodzi ci o mid to swain a bot or top to irelia

Swain

+ regeneracja hp na ulti

+ rzadko przepychany na mid w alei

+ unieruchomienie na skillu

- slaby styl escape

- jego skille wymagaja sporo many

Irelia

+ stund na skilu

+ reg. hp na skillu przy hitach

+ ulti dobre przy tf czy wybjianiu lub gonieniu

+ krotki doskok ale zawsze cos ;]

+ wymiata w earle game

- ciezko zdecydowac sie a build

Opublikowano

swain bot good idea nordicu.

Ja tam lubie dwie postacie,ale lepsza jest dla mnie irelia latwo o kille i latwo gre wycaroowac. a tak swain potrzebujesz tf i postac jest snow bollowa bo taka prawda nie ma feedu ,jest zla ;/ jakn p malphite ;p . Polecam Ci irelke

kxAyLut.png

Opublikowano

No nie wiem, czy tak ciężko carrować gre swainem ... Może nawet walczyć 3 vs 1 i zdobyć 1/2 może i 3 kille. Co do słabego systemu escape to ja bym tego nie powiedział, moim zdaniem ma nawet świetny sytem escape (akcja gdzie na mid wbija mi master kata i xin - specjalnie poczekałem kiedy użyją na mnie doskoku, wtedy ja snear pod siebie ulti i mam całe hp), jak już wspomniałem snear mocny escape, do tego Q bez animacji + ulti (w jeden jgrze pod turreta uciekłem z ~300/400 hp, zaraz wbija talon z full hp, mocny feed - flashuje się on pod turreta ja przed tym użyłem snear pod siebie, E Q R i padł, a ja miałem już w tej chwili koło 800 hp. Troche wprawy swainem i można nieźle ciachać, szczerze mówią dowiedziałem się o tym jakieś 2/3 dni temu, kiedy go troche ogarnąłem ;P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...