Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile odszkodowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Złamanie nadgarstka (kości dalszej czy jakoś tak) z przemieszczeniem i z odłamkami. Moje pierwsze złamanie, przez 24h chodziłem tylko z usztywniaczem na nadgarstek, przez to aby bardziej spuchło. Jest to moja prawa ręka, więc nawet pisać nie mogę. Ile moge dostać za to odszkodowania z PZU? ;)

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

ok. 350 zł , wiem bo mojej ciotki syn tyle dostał za złamanie nogi ( kość przebiła się przez skórę i dostał 500zł) , więc ty powinieneś dostać ok. 350 zł

/zakaz handlu

Opublikowano

My tego nie ocenimy. Będziesz miał komisję lekarską i tam wszystko wezmą pod uwagę i ci dadzą ile trzeba. Ale nie licz na kokosy.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Ja za złamanie obojczyka dostałem marne 100 zł :> Ty masz z przemieszczeniem i odłamkami więc powinieneś dostać więcej, jak kolega napisał około 350 zł

josemousignature.jpg
Opublikowano

nie wiadomo ile dostaniesz możesz dostać nawet 1000zł to wszystko zależy od komisji lekarskiej

jak długo trwał twoje leczenie czy miało poważne skutki itd.. to wszystko biorą pod uwagę

no i też na ile jesteś ubezpieczony :)

Słowa te nigdy nie zginą choć sam prawie raz umarłem

Choć bym miał się sam ukrywać, moje słowa w net wypłyną

Będą walczyć gdy w ukryciu zajmę się swoją rodziną

Opublikowano

Jak miło, na Fife 13 starczy! :D (Chociaż coś pozytywnego ^^).

Wiem że to zależy od jakiegośtam % uszczerbku na zdrowiu, ale tak na oko...

13759664181.jpg

Opublikowano

Każdy przypadek jest inny i wysokość odszkodowania zależy od ilości %, które komisja lekarska przyzna za ten uraz. A to ile kasy jest za dany % zależy od tego na ile ubezpieczony jesteś. Jeśli ubezpieczony byłbyś na 10000zł, to za 1% uszczerbku dostałbys 100zł. Na stronei PZU jest gdzies "cennik procentowy"

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Zależne, dostajesz ileś tam % z max sumy odszkodowania, musisz się zapytać ubezpieczyciela czy coś.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

Haha jak ja widze co piszecie walicie jakimiś tysiącami....ogarnijcie umysł tyle by wam nie dali jakbyś se nawet noge rozerwał -.-....dostaniesz max do 200 zł bo ja dostałem za to samo 140 zł...

Opublikowano

jose mou to nie żle cie wychuuuuuuali ja dostałem 850 zł za obojczyk :P

a co do nadgarstka to różnie ja dostałem 240 zł a kolega 438 zł ?? jak to nie wiadomo

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Odszkodowanie zależy od tego na ile jest się ubezpieczony i jak, np jeżeli ktoś chodzi do szkoły i ma ubezpieczenie ze szkoły to nie ważne na ile jest ubezpieczony i tak to nie wpłynie znacząco na odszkodowanie wszystko zależy od opinij lekarskiej i od zus-u (czyli w dużej mierze od szczęścia)

Jeżeli ma się ubezpieczenie z pracy za które płaci się co miesiąc np 120zł i jest się ubezpieczony np na 100000zł i uszczerbek na zdrowiu wynosi np 10% to dostaje się 10% kwoty na którą jest się ubezpieczonym, % uszczerbku na zdrowiu wylicza się np co się złamało jak i jakie będą powikłania np krzywa ręka.

Dlatego jak ktoś po prostu złamie rękę i będzie ubezpieczony ze szkoły to dostanie może 100-150zł, a jeśli ktoś ubezpieczony z pracy złamie rękę i będzie ubezpieczony na załóżmy 50000zł to dostanie około 500zł.

Tak to jest w polsce.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@up dzięki, ja akurat jestem w szkole ubezpieczony, bo i tak nic mi sie zazwyczaj nie dzieje (poważniejszego) ;).

13759664181.jpg

Opublikowano

Ja dostałem 10.000 za złamanie w 3 miejscach z przemieszczeniem. Wszystko zależy od tego, na jaką komisje trafisz. Lecz ja miałem międzynarodową kartę ubezpieczeniową, ta sprawa wygląda trochę inaczej.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Zależy na ile masz ubezpieczenie. Jeśli jest stawka powiedzmy 1.000.000 zł, to dostaniesz od 1 % do 4 %, czyli 10-40 tysięcy złotych.

Spytaj się mamy jaką masz stawke i licz się właśnie z przedziałem 1-4 %.

@down

Przecież powiedziałem - zależy od stawki, w szkole też możesz mieć różne. Czytanie ze zrozumieniem?

Opublikowano

@Up

Nie dostanie tyle bo jest ubezpieczony że szkoły, musiał by mieć własne ubezpieczenie za które płaci co miesiąc a nie raz na rok, wszystko wyjaśniłem w moim poście, jeżeli nadal nie zrozumieliście to ja nie wiem kim wy jesteście :D

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@Up3

kurde przeczytaj to jeszcze raz jak nie zrozumiałeś to wyjdź.

Odszkodowanie zależy od tego na ile jest się ubezpieczony i jak, np jeżeli ktoś chodzi do szkoły i ma ubezpieczenie ze szkoły to nie ważne na ile jest ubezpieczony i tak to nie wpłynie znacząco na odszkodowanie wszystko zależy od opinij lekarskiej i od zus-u (czyli w dużej mierze od szczęścia)

Jeżeli ma się ubezpieczenie z pracy za które płaci się co miesiąc np 120zł i jest się ubezpieczony np na 100000zł i uszczerbek na zdrowiu wynosi np 10% to dostaje się 10% kwoty na którą jest się ubezpieczonym, % uszczerbku na zdrowiu wylicza się np co się złamało jak i jakie będą powikłania np krzywa ręka.

Dlatego jak ktoś po prostu złamie rękę i będzie ubezpieczony ze szkoły to dostanie może 100-150zł, a jeśli ktoś ubezpieczony z pracy złamie rękę i będzie ubezpieczony na załóżmy 50000zł to dostanie około 500zł.

Tak to jest w polsce.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Zależy od komisji :) Jak koleś się będzie Ciebie pytał, czy nadal Cię to boli, to powiedz mu, że tak. Zawsze będzie trochę więcej kasy, a nikt Ci nie udowodni, że kłamiesz.

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...