Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie instalki gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ponieważ zajmuje się raczej grafiką i nie jestem dobra w programowaniu proszę o pomoc bardziej zaawansowanych w tym temacie.

Robię grę w Unreal Engine - mam już exe gry i lauchera zewnętrznego ale nie mogę sobie poradzić z połączeniem tego w całość.

Moje pytanie brzmi: W jaki sposób to połączyć (umieścić w jednym pakiecie), tak aby podczas instalacji launcher wylądował w ścieżce zainstalowanego programu - znalazł się tam gdzie zainstalowano grę?

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

IExpress.

wpisz w "szukaj" w windowsie iexpress.exe.

jest w katalogu windowsa :P

obsługa banalnie prosta wystarczy że znasz angielski :))

Opublikowano

Dzieki za podpowiedzi, zaznajomiłam się z tymi programami ale nie znalazłam tam tego co mi potrzeba, albo coś robię źle;(. Potrzebuję stworzyć instalkę która za jednym kliknięciem zainstaluje trzy osobne programy.Mam trzy osobne .exe i chcę z nich stworzyć jedną instalkę - tzn. żeby po jej uruchomieniu wykonaly się kolejno. Niestety w iexpress lub w innosetup nie mogę tego zrobić w innosetup poprostu przerzuca mi te pliki do wybranego folderu - nie robi z nich jednej instalki...

Opublikowano

Ja bym po prostu ułożył wszystko odpowiednio w folderach i dać do instalacji, po co robić sobie problemy takie jak instalacja trzech programów, wystarczy ci zainstalować jeden.Po prostu ułóż to tak jak by to miało wyglądać po instalacji ;)Ja tak robię.

brzydkie2_ewareap.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...