Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Morgana vs Lux

Krekis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Morgana vs Lux

Zależy mi na: Damage , Dobra na early i w late game , lepsza na mid [ale tez top and bot]

Dodatkowe informacje: Mozna prosic tez od build

Opublikowano

Hmmm. wydaje mi się, że to będzie Morgana, ult wg mnie najlepszy podczas tf. Klatka. Bardzo podobna do Lux, praktycznie różnica tylko Ultów! i też Tarcza u Morgany jest the best ^^

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Morgana.

W early sustain dzięki spell vampowi na W, łatwe czyszczenie wave'ów.

AOE ult + stun, snare. Spell shield.

Przy troll picku ewentualnie możesz iść nią na topa, wyfarmisz się.

Core itemy to RoA i Hourglass. Buty Sorce/Merce. Można wcisnąć Athene Graal,Morello,Abbysala,Rabbadona,Void Staffa.

Opublikowano

@2x Lux nie ma stuna. To snare

Xo do tematu to polecam Morgane. Łatwo się wyfarmić. Ulti świetne do tf. Nic dodać nic ująć.

Opublikowano

Ja również polecam lux... Nie jest dość znana ( mało ludzi nią gra ) jednak dla mnie to jedna z najlepszych postaci w grze. Świetnie sprawuje się na midzie ale na ganku nie lami

jigorus.png

By Harukimisu

W sumie to nie zawsze. rezygnuję z posady Moderatora. Dzięki za wszytko i powodzenia...

Jeszcze kiedyś wrócę więc nie liczcie że się mnie tak łatwo pozbędziecie ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rowniez polecam lux. W early Morgana to 2 skille. Lux przynajmniej ten pasyw ma, farme tez ma zajebista, E + 1 hit . Ja polecam Lux. A do tego ulti! Kazdy kill Twoj. Wiekszosc osob poleca Morgane, poniewaz Lux bardzo malo osob gra. Przynajmniej mi sie tak wydaje. Zreszta nazwa sama mowi. Luxowa - Koxowa!

1377440917-U253647.png

Opublikowano

To jest praktycznie to samo ;)

Lux Morgana

Klatka + +

AoE skill + +

Slow + -

Cena 3150 1250

Która lepsza - +

(według mnie)

taki dziwny sposób :D

A i morganana ma według mnie lepsze ultimate

Opublikowano

Moim zdaniem lepsza jest Lux. Niby Morgana jest OP, ale jakoś trudno jest trafić z Q. Ogarnięta Lux nie ma sobie równych na midzie + więzienie na 2 osoby i to ulti hmm :D

Opublikowano

2xUp ogarnięta lux niema sobie równych ? Ja anivia nie miałem jeszcze problemu z żadną lux.

A co do tematu to zależy gdzie chcesz grać. Bo morganą na rankedach nie pograsz.

bo ult ma po prostu zaje****.

JA polecam morganę według mnie lepsza.

Opublikowano

Moim zdaniem na mida lepsza jest Morgana - stun, skill AoE, przydatna tarcza, więcej robi w tf.

Lecz Lux też nie jest zła - Podwójny stun , slow, shield. W dodatku jej ulti w late game jest praktycznie co jakieś 25-30 sekund.

Moim zdaniem Lux bardziej nadaje się na supporta.

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...