Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Piosenka kuzyna- proszę o ocenę.

Loocker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Kuzyn jest w bardzo złej sytuacji. Zerwała z nim dziewczyna jego życia. Płakał jak dziecko (ma 16lat), chodził załamany. Napisał tekst piosenki o tej milosci, wszystko od początku aż do końca, jak to się stało itp.

Chce tą piosenkę nagrać, ale też zobaczyć czy jest dobra i co można w tym poprawić.

http://wklej.to/sVpCB

Proszę o szczere opinie, czy ma szanse te słowa na powodzenie lub co ew. zmienić. Bit będzie taki spokojny, lekki.

Wszystkie prawa zastrzeżone!

skpUo.png

Opublikowano

Bardziej to widzę jako wiersz aniżeli piosenke

Ale możesz nagrać próbną wersje i sam porównać jak to słychać ;)

Opublikowano

Hmm. Pasowałoby by zmienić i skrócić kilka linijek, to wtedy można by to było podciągnąć nawet pod rap (bo akurat ja to tak czytałem), no i oczywiście żeński głos byłby jeszcze potrzebny.

btw. 81 linijka tam jest data sprzed roku :D myślałem, że dopiero niedawno zerwała.

Opublikowano
"Cha - Ce - Wu - De!

Za takie traktowanie!"

...

"A do Ciebie nie żywię urazy"

Aha.

A to byłaś Ty, super się układało!

Nic na to nie wskazywało, aby to się zmienić miało...

przynajmniej tak się wydawało...

Co się właściwie stało?

-Tak to wszystko wyglądało!

Nienawidzę rymów czasownikowych.

A co do samego tekstu to po chuj on to pisze? Gościu 16 lat a zachowuje się jakby mu matka umarła, a to tylko jedna z wielu dziewczyn. Następna go rzuci to też będzie płakał i pisał teksty?

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano
Kiedy znów się zobaczymy i Twoja odpowiedź na nie:

"Jeszcze zobaczymy,

Nie musze chyba mowic co tutaj bylo zle.

Co to Cha - Ce - Wu - De?

"To koniec!" tak mi powiedziałaś,

rzucić mnie zdecydowałaś, właśnie tego chciałaś?

Spieprzyć, zburzyć to co razem ze mną zbudowałaś?

Za duzo tego!

Rowniez nie lubie rymow czasownikowych wiec tekst jak dla mnie slaby.

Radzilbym wybrac jakies dosc dobre linijki i napisac tekst od nowa. Bo dziewczyna jak to uslyszy go wysmieje.

(P.s. Nie mam na celu nikogo obrazac.)

61093c6efb.png

Opublikowano

I pewnie ma to być w rytmach hip hopu, a co z reggae panowie ^_^

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Up, to jest jego. Nie wiem w jakich rytmach. Ale na 90% H-H.

Hmm. Pasowałoby by zmienić i skrócić kilka linijek, to wtedy można by to było podciągnąć nawet pod rap (bo akurat ja to tak czytałem), no i oczywiście żeński głos byłby jeszcze potrzebny.

btw. 81 linijka tam jest data sprzed roku :D myślałem, że dopiero niedawno zerwała.

Data to początek milosci chyba.

To jest jego pierwszy tekst. Hejt zawsze musi być, ale wg mnie jest dobra :P Głos żeński będzie :P Koleżanka jego. Za 3 dni nagrywamy u mnie, mikrofon blue yeti się sprawdzi?

skpUo.png

Opublikowano

to może Wam wytłumaczę.

Przykre to co piszecie, jak nie wiecie jak na prawdę było. To była jego prawdziwa miłosc... Dziennie 11KM (razem 22KM) jeździł na trening, wracał i kolejne 7km (14km razem) jeździł do niej. W domu był przez 30 minut, zjadł obiad i do niej, wracał o 23 i spać. Angażował się na parwdę bardzo mocno w ten związek, zresztą ona też tylko nie wiem co jej strzeliło do głowy. Długo z nią chodził, ciągle tylko o niej myslał. Wy sobie tak gadacie bo nigdy takiej miłosci nie mielicie i nawet pewnie by Wam się nie chciało ruszyć dup za przeproszeniem żeby pojechać do dziewczyny.

skpUo.png

Opublikowano

to może Wam wytłumaczę.

Przykre to co piszecie, jak nie wiecie jak na prawdę było. To była jego prawdziwa miłosc... Dziennie 11KM (razem 22KM) jeździł na trening, wracał i kolejne 7km (14km razem) jeździł do niej. W domu był przez 30 minut, zjadł obiad i do niej, wracał o 23 i spać. Angażował się na parwdę bardzo mocno w ten związek, zresztą ona też tylko nie wiem co jej strzeliło do głowy. Długo z nią chodził, ciągle tylko o niej myslał. Wy sobie tak gadacie bo nigdy takiej miłosci nie mielicie i nawet pewnie by Wam się nie chciało ruszyć dup za przeproszeniem żeby pojechać do dziewczyny.

Zauważ, że prawie każdy chłopak się tak angażuje... Ale nie robi od razu piosenek i wie co jeszcze

Opublikowano

jak tak patrze na ten tekst ... No dobra chłopak się namęczył ale jak zerwie z dziewczyna to odrazu pisze na ten temat nute. Niech troszcze poczyta o rymach bo ich nie ma, a jak są to kwadratowe.

K1x%20Schuhe.jpg
Opublikowano

To chyba pierwszy tekst, bo zero techniki. :P

Takie proste słowa, jak ktoś wspomniał - bardziej przypomina wiersz... :D

A co do strony z bitami.

http://www.shadowville.com/

Proszę bardzo. ;P

E9mwj60.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...