Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Multiverse nie działa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

więc mam pytanie, robie teleport na jakąs ta innąmape ale jak juz wchodze w ten teleport to nic sie nie dzieje, i mam pytanie: czy jak napisze naprzykład nazwe swiata do ktorego mnie teleportuje jak world3 to musze miec tą mape w folderze z serwerm czy mam ją gdzie indziej wkleic, i czy wogole moge uzyc multiverse do teleportacji na inną mape naprzykład ludzie sie respiąna world1 a ja moge zrobic teleport do mapy z folderu world3?? czy tylko moge zrobic teleport na tej jednej mapie, jesli moge zrobic teleport tez na inne mapy w innych folderach to jak to zrobic?? i jak zrobic żeby np po napisaniu /sg join teleportowało sie w docelowe miejsce?? bedą duuże plusy za pomoc!!

Opublikowano

Swiaty masz normalnie tam gdzie reszta oczywscie sam ich niewyczyta ale ma pliczek konfiguracyjny :)

Sa tam zapisane odrazu wszystkie swiaty te naturalne czyli zwykly ,the end i nether wiec mozna tez ustawic osobne poziomy trudnosci dla kazdego z nich.

Tu masz tylko podany swiat naturalny i 2 swiat ktory ktos chce dodac

worlds:
Minelive:
seed: -4702816586913095494
worldgen: NORMAL
options: ''
difficulty: 2
autoload: true
SecondMinelive:
seed: 80811060
difficulty: 3

wiec wystraczy tylko dodac do configu

SecondMinelive:  -  Nazwa swiata (czyli te twoje wolrd3 czy cus)
seed: 80811060 - seed
worldgen: NORMAL - typ generowania. mozna np zrobic plaska mape albo drugie pieklo
options: '' - Jakies dodatkowe opcje
difficulty: 3 - Poziom trudnosci tu np jest Hard
autoload: true -  czy ma byc ciagle zaladowany.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Swiaty masz normalnie tam gdzie reszta oczywscie sam ich niewyczyta ale ma pliczek konfiguracyjny :)

Sa tam zapisane odrazu wszystkie swiaty te naturalne czyli zwykly ,the end i nether wiec mozna tez ustawic osobne poziomy trudnosci dla kazdego z nich.

Tu masz tylko podany swiat naturalny i 2 swiat ktory ktos chce dodac

worlds:
Minelive:
seed: -4702816586913095494
difficulty: 2
SecondMinelive:
seed: 80811060
difficulty: 3

wiec wystraczy tylko dodac do configu

SecondMinelive: - Nazwa swiata (czyli te twoje wolrd3 czy cus)
seed: 80811060 - seed
worldgen: NORMAL - typ generowania. mozna np zrobic plaska mape albo drugie pieklo
options: '' - Jakies dodatkowe opcje
difficulty: 3 - Poziom trudnosci tu np jest Hard
autoload: true - czy ma byc ciagle zaladowany.

wielkie dzięki ale mam jeszcze jedno pytanko, tam w confingu jest typ generowania, ale jak ja mam juz gotową mape to jak ją wkleje to wszystko bedzie ok czy wygeneruje mi samo mape od początku?? bo chchialbym juz wkleic gotową mape a nie zeby mi robiło od nowa jakis las

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...