Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie/Szukam] Kilka pytań odnośnie pluginów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję kilku informacji na temat pluginów pod bukkita. Mianowicie:

1. WorldGuard - czy istnieje stworzenie cuboida (pod jedną nazwą i flagami) w kilku miejscach? Chodzi o taką sytuację w której np tworzę 3 oddzielone od siebie regiony (pasem bez cuba) dla jednego właściciela/ właścicieli.

2. Jobs - Czy istnieje możliwość wyłączenia graczom jobs po przejściu na inny świat(world) tak żeby jobsy działały np tylko na głównym, a tzw "surowcowy"?

3. ??? - Jak nazywa się plugin który umożliwia ustawienie tzw procentowych rate na craftowanie w enchant table?

Czy jest możliwe zsynchronizowanie go z grupami z permissions tak aby jedna grupa mogła robić to a druga co innego ?

Czy ten plugin jest rozszerzony na np statyw alchemiczny / piecyk ?

4 ??? - Drugi plugin którego poszukuję to ten umożliwiający edycję NPC - tzn dający możliwość ustalenia własnej ceny (w postaci np szmaragdu/diamentu) oraz towaru jaki można za nią dostać?

To chyba na tyle, co do dwóch pierwszych pytań zadowolę się odpowiedzią tak/nie i ew wskazaniem na pliki konfiguracyjne - nie potrzeba mi łopatologicznych tutoriali, w przypadku pytań 3 i 4 chciałbym poznać również Waszą opinię na temat stabilności i poprawności działania pluginów.

Z góry dziękuję za odpowiedzi,

Pozdrawiam

~amerykanin

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

1. nie da sie

2. nie da sie

3. nie znam takiego pluginu, prawdopodobnie takowego nie ma

4. też nie znam tego pluginu, może chodzi Ci o mody?

//nieregulaminowa sygnatura - gif

//BR3ND

Opublikowano

1. nie da sie

2. nie da sie

3. nie znam takiego pluginu, prawdopodobnie takowego nie ma

4. też nie znam tego pluginu, może chodzi Ci o mody?

Pluginy 3 i 4 istnieją, no niestety kolego nie popisałeś się :/

pkt 3- na serwerze mycraftu - będąc zatrudnionym w fabryce miałeś 100% szans na craftowanie sprzętu, na survivalu szanse te były minimalne.

Natomiast plugin z npc wgrany był na blow craftbox, konfigurowałem na nim npc (były permissions dla administracji aby ustalać towary i ceny), ale niestety nie wyciągnąłem od nikogo nazwy pluginu ;/.

Co do worldguarda jestem na etapie sprzęgnięcia go z SimpleRegionMarket (tzn on właściwie tak działa, ale oczekuję konkretnego efektu) - być może trzeba będzie coś dopisać, ale to nieduży problem.

Nad jobsami w dalszym ciągu myślę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...