Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do 300 zł.

luki2349

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam karty graficznej do 300 zł która posiadałaby 1GB pamięci.

Mój komputer :

-Płyta główna Dell Inc. Precision WorkStation 670

-Ram 2x 1024MB

-Procesor 2x Intel Xeon Cpu 2.80Ghz

-Karta graficzna Nvidia Quadro FX 1400 128MB

I mam jeszcze jedno pytanie czy pod DDR2 mogę podłączyć kartę graficzną DDR3?

Jeśli pomogłem daj Lajk, to nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje :D

Opublikowano

Po pierwsze, w karcie nie patrzy się na pamięć własną!

Po drugie podaj model zasilacza.

Po trzecie można podpiąć karte z DDR3 pod DDR2 bo to nie ma ze sobą nic wspólnego, karta graficzna z DDR3 to szajs lepiej brać z DDR5

Na ślepo polecam Radon HD 4850 DDR5 :)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Po pierwsze, w karcie nie patrzy się na pamięć własną!

Po drugie podaj model zasilacza.

Po trzecie można podpiąć karte z DDR3 pod DDR2 bo to nie ma ze sobą nic wspólnego, karta graficzna z DDR3 to szajs lepiej brać z DDR5

Na ślepo polecam Radon HD 4850 DDR5 :)

Nie bardzo wiem jak sprawdzić zasilacz, ale wiem że ma 600 W.

Opublikowano

@Up

Może i mieć 10000W ale mieć słabe napięcia i może spalić ci kompa ;)

Żeby sprawdzić jaki masz zasilacz odkręć bok obudowy i sprawdź co pisze na skrzynce w lewym lub prawym rogu, najlepiej zrób ss :)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Niestety nie mogę go rozkręcić. Flap_PL nie wiesz przypadkiem jak to sprawdzić bez rozkręcania?

Opublikowano

a propo hd4850 ddr5, sam bede mial ta grafike w ciagu tygodnia, a zasilacz mam ibox dr-8400btx, gowno jakies, nie ma co ukrywac, wiec najlepiej kupic cos mocniejszego, zeby utrzymalo ta grafike? chlodzenie dolozylem swoje jeszcze do zasilacza, wiec moze byc jeszcze bardziej obciazony

spongebob1.png

Opublikowano

no ja tam teraz nie wiem, gdzie mam tego szukać/ jak sprawdzić, komputer stoi na razie bez żadnej grafiki i nie wiem, czy zanim włożę ją do komputera lepiej zainwestować w nowy zasilacz..

spongebob1.png

Opublikowano

500W z serii GPS (mniej awaryjna i lepsza od reszty) koszt koło 150-160zł, 550W seria GPS koszt około 250zł.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@Up

Może i mieć 10000W ale mieć słabe napięcia i może spalić ci kompa ;)

Żeby sprawdzić jaki masz zasilacz odkręć bok obudowy i sprawdź co pisze na skrzynce w lewym lub prawym rogu, najlepiej zrób ss :)

rozmawiałem ze znajomym, który pracuje w serwisie komputerowym i podobno komputera nie spali, może mu tylko się wyłączać

spongebob1.png

Opublikowano

A możesz sobie gadać ze znajomym, widać jak się nie zna, grając w wymagające gry np Battlefield 3 podzespoły są wykorzystywane w 100%, a co za tym idze potrzebują dużo prądu, gdy zapotrzebowanie na prąd przez podzespoły jest wysokie przez linie 12A (tą najważniejszą w zasilaczu) przechodzi najwięcej prądu do podzespołów, jeżeli owa linia jest słaba (ma słabe napięcia) może spowodować spięcie, a co za tym idzie? Spalenie podzespołów ;)

1372333810-U137250.jpg

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...