Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]Kilka pytań ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam kilka pytań związanych z założeniem własnego serwera.

Chciał bym się dowiedzieć jak długo trwa zrobienie serwera od zera, serwer chcę postawić na własnym kompie tak więc rodzi się pytanie czy jest możliwe zrobić tak że serwer będzie chodził nawet gdy będę miał wyłączony komputer? Oraz czy możecie mi polecić jakiś tutorial jak od zera postawić serwer?

Z góry dziękuje za pomoc. ;)

Opublikowano

1. Musisz mieć właczony komputer ,aby pracował serwer .

2.Jak sie znasz to zrobisz to szybko i sprawnie

3.Google nie gryzie..

Opublikowano

Spróbuj napisać drugiego takiego głupiego posta z swojego wyłączonego w tym czasie komputera a odpowiem na wszystkie twoje pytania. A co do tego ile to trwa, wszystko zależy, od czynników na to wpływających, umiejętności, to jaki serwer chcemy postawić, czas na to poświęcany, zdolności przyswajania wiedzy oraz zasobność portfela. Nie napisze ci ile to trwa ale mogę powiedzieć, że ja pracuje nad swoim projektem 6 miesięcy i dużo się nauczyłem w tym czasie, ale nadal popełniam błędy i czasami trzeba się cofać w pracy szczególnie jeśli wszystko robi się od zera i chce się zrobić dobrze. Dodam ci tylko tyle, że warto się czegoś nauczyć ja pół roku temu nie wiedziałem co to jest pong, a teraz sam sobie robię proste Diffy do game, albo poprawiam skrypty w bashu lub pythonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...