Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z serwerem

Gość piotrex43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ! Otóż mam problemiki z serwerem . Problem jest w tym że jak przeniosłem serwer z 1.2.5 na 1.3.1 i mam większość pluginów tych samych po prostu w czasami krótszych czasem dłuższych odstępach czasu ( od 10 min w dół) wywala wszystkich z serwera , mają Read time out a na konsoli Koniec transmisji (End of steam) .Serwer mam na kompie 3 GB ramu (tak wiem że dosyć mało :( Ale w 1.2.5 wszystko śmigało ) Czy powodem może być mało ramu ? Czy w 1.3.1 tak diametralnie zmieniła się sytuacja obciążenia komputera ? A może to przez plugin czy niestabilną wersję ? Sam nie wiem . Mam jeszcze 2 problem , tym razem z bukkitem ? Rangi się skopały i często nie widać nicku :( Czy to przez nową opcję w essentials czy zaszła jakaś zmiana w Group Manager ? Proszę o pomoc w dwóch problemach . I proszę nie piszcie od razu że mam za mało ramu bo się załamie ;-P

Opublikowano

Szczerzę poprzednio (na 1.2.5) na tabie to chyba wszystko ładnie było widać a teraz ? :( ranga taka długa nie jest (przyjaciel) a mój nick też niezbyt :P (piotrex43) a w dodatku dlaczego pasek połączenia jest czarny ? :P

Opublikowano

Problem z dziwnym tabem nadal nie rozwiązany .Cyc zrobiłem to co pisałeś i nadal mam to samo :P

Opublikowano

Wspaniałe zakamuflowanie słów "masz za mało ramu" ^_^. Ale nie , nie będę go zmieniał bo nie stać mnie na hostingi a mój komputer ( tak tak 3 giga ramu) jak narazie według mnie starczy :P Teraz serwer się jakby rozruszał i tak często nie wywala lecz rzadko dalej ma takie "czkawki" . Jeżeli chodzi o ten błąd z tabem to chyba nie jest mi on tak potrzebny do naprawy , nie opłaca się ciągnąć tego tematu . No cóż dalej będę ciągnąć cudem 40 pluginów przy max 3-4 osobach z LEKKIMI lagami :P Temat do zamknięcia .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...