Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Szybkie i łatwe bicie JOBKA :)

SimonXXL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej !

Oto poradnik jak łatwo i szybko wbić jobka nie męcząc się "groszkami" lub za ML i braku atrakcji z gry średnio około 1-2 tyg. (nie licząc na botów)

Mój sposób to zaledwie 1-2 dni grania po około 1-3h / dziennie ( wbicie 10 job)

ETAP 1

Zaczynając grę gramy tak aby na 15 lv (postaci) zmienić zawód (na Maga / Woja / Łucznika)

Wyjaśnienie

Każdy gracz zaczyna swoją podróż w świecie fantazji jako poszukiwacz przygód. Jeśli osiągnie 15 poziom walki i 20 poziom profesji może zmienić swoją profesję i specjalizować się w walce. Jeśli zostanie osiągnięty odpowiedni poziom wyświetli się w oknie serwera komunikat "ubiegaj się o zmianę profesji w NosVille" i teraz możesz już zmienić swoją profesję w NosVille u Mimi Mentor lub na rynku w Porcie Alveus. Możesz wybrać między wojownikiem, łucznikiem czy magiem. Najpierw jednak musisz odłożyć zbroje (wszystkie przedmioty ekwipunku oznaczone "tylko dla poszukiwacza przygód") zanim porozmawiasz z NPC. Po odłożeniu zbroi zostanie ona zastąpiona przez zbroję, która odpowiada profesji.

Wprowadzenie do klas Możesz wybrać między 3 klasami postaci. Każda z nich posiada zalety i wady. Poniżej są krótko opisane klasy. Wybierz tę, która Ci najbardziej odpowiada.

jobs_change_classes_2.jpg

Wojownik Dzielny wojownik wyposażony w śmiercionośne ostrze wyrusza do walki o honor i sprawiedliwość. Został on wyszkolony do walki w ręcz jak również z dystansu i doskonale wie jak korzystać z mocy elementów. Poprzez swoją nadzwyczajną siłę obrony, a także niesamowitą wolę życia staje do walki równocześnie z wieloma przeciwnikami.

jobs_change_classes_3.jpg

Łucznik Zwinny jak lis, szybki jak błyskawica i o sokolim wzroku walczy łucznik zacięcie w imieniu nieposkromionej Natury. Nawet jeśli wydaje się, że jest on odludkiem bez serca, to posiada on rozległą wiedzę, którą wykorzystuje zręcznie w walce. Czerpie on ją z pradawnych przekazów o sporządzaniu trucizn oraz użyciu energii natury. Włada on swoją bronią ze śmiertelną precyzją zarówno w walce wręcz jak i bronią dalekiego zasięgu.

jobs_change_classes_4.jpg

Mag Mag posiada nadzwyczajną zdolność przenikania do ludzkich serc, jak również do innych jeszcze niezbadanych światów i wymiarów. Zna doskonale moce i tajemnice natury i umie je poskromić. Oprócz tego jest serdeczny i przyjazny. Gotów nieść pomoc potrzebującym, dlatego też posiada dużą ilość punktów magii. Włada zdumiewającą magiczną siłą i fascynującą tajemniczą bronią, którą może uzdrowić lub zakląć.

ETAP2

bijemy na groszkach aż do 10 jobka ale i 20 lv postaci (uda się na 100% - jesli wbijesz przed 20lv to jeszcze lepiej )

:)

ETAP3

Mamy 20 lv i 10 job i zaczynamy bicie na zasadzie :

21lv = 10job+1

22lv =10job +1 +1 (+2)

23lv = 10job +3 (+1+1+1)

czyli na 24 lv = 14 job)

...

36lv = 26 job ( wymagany 20job)

...

46 lv 36 job (wymagany 35 job)

...

Gdzie Expić na (...) ?

Wielu ludzi w tym szczególnie początkujący zadaje to pytanie . Poradnik który jest przyklejony jest (trochę) źle wykonany i trochę stary .

Tu napisałem jak expić do 60 lvl ,ale później już każdy powinien być doświadczonym graczem i wiedzieć to sam :>.

Groźne Owce

18lvl-23lvl

groneowce.jpg

Dostajemy 0,5% Za jedną , poza tym wylatuje nam wełna potrzebna na piżamę .

Nie są za silne ,ale lepiej na początku bić je pojedyńczo .

Słoneczne Łąki

24lvl-34lvl

soneczne.jpg

Na początku po jednym ,a później po kilka sztuk lisów , owieczek bądź groszków .

W między czasie można zrobić SP piżamy zdobywając ok. 1lvl .

Jeżeli mamy broń na 34 lvl u4+3 można się przenieść do :

Krety

34lvl-40lvl

krety.jpg

W końcu zaczyna się coś dziać . Szybko nabijamy 36 lvl i robimy SP1 .

Następnie wbijamy 20 profesje na nim i przechodzimy na ...

Łąka Komety

40lvl-48lvl

kometaq.jpg

Tu się expi naprawdę pięknie jeżeli nie ma dużo ludzi .

Gdy po męczarniach w końcu wbijemy odpowiedni poziom

można wykonać SP 2 [46lvl] i Jajamaru[45lvl] .

Góra Krem

48lvl-60lvl

kremd.jpg

Teraz zaczyna się robić przyjemniej .

Expi się tak samo ciężko ,ale dropią nam pióra i dusze biggrin.png

Opłaca się bić wilki,groszki i czaszki w jaskiniach (Shanera)

Tu także wykonuje się SP3 [55lvl] !

(jeżeli jesteś magiem to holy może expić w jaskiniach już w SP2 !)

Północna Pustynia Lodowa

45lvl-55lvl

lodowiec.jpg

Alternatywnym wyjściem jest Lodowiec gdzie ktoś luruje

Enkidu bądź Yeti ,a my to ubijamy .

O Bazylach nie wspomnę bo różnie bywa ...

Jak dojść do :

Krety :

Nosville->Łąki Nosville>Słoneczne Łąki->Wejście do Św.Fernon->Zamknięta Kopalnia B1->Zamknięta Kopalnia B0

Kometa :

Nosville->Łąki Nosville->Tereny Zachodnich Kopalń->Łąka Komety

Lodowiec :

Nosville->Plac Portu Aveus->Statek->Sanktuarium->Północna Pustynia Lodowa

ETAP4

jeśli mamy 45 lv (to mamy 35ob)

bijemy 50 lv i mamy 40 job

bijemy 55lv i mamy 45 job

- IDZIE POMYŚLNIE

UWAGA!!!

Moi mili można to zrobić tak że :

-robimy misje i brakuje nam X ilość % do lv i bijemy tak długo na groszkach aż wbijemy lv

-no więc zamiast mieć np 27lv i 17job możemy mieć już nawet 30 job bo wbijemy np 3 jobki

;)

-UWAGA zakańczaj misje na narmal'u ( bez Sp - np.RED MAG , RANGER , WARRIOR)

- Zrób sobie 2 przerwy na 5 jobk'ów albo 4 przerwy po 2x2 i 2x3 jobk'ów

:) w dowolnym momencie gry

(wtedy zamiast np 45lv i 35 job będzie 45lv i 35job+x)

A można i botować ale ten poradnik jest dla graczy bez botów ^^

Poradnik stworzyłem na podstawie własnych opinii i tych które dowiedziałem się od innych ( zrobiłem ich mały mix , sprawdziłem go i gra się fajnie ) OSOBIŚCIE POLECAM

Słucham otwarcie waszych propozycji zawsze możecie do mnie napisać i to skrytykować ( może coś poprawić zmienić itp) ;]

Hejooooo !!!

Byłem tu ale mnie już nie ma

:D

Opublikowano

Poradnik dobry jednak polecam ci w czasie wolnym podać : gdzie expić te lvl ( napisałeś tylko o groszkach ) , troszkę go poprawić, np żeby misje brali na norma a nie na ranga bo wtedy na 46lvl będą mieli 25job... Ale łap lika

jigorus.png

By Harukimisu

W sumie to nie zawsze. rezygnuję z posady Moderatora. Dzięki za wszytko i powodzenia...

Jeszcze kiedyś wrócę więc nie liczcie że się mnie tak łatwo pozbędziecie ;)

Opublikowano

@ MAŁE ZAMIANY ( wg sugestii MrJigoro)

@Małe zmiany w tekście - źle policzone było ( poprawa)

@ Liczę że za poradnik zdejmiecie mi kilka % :)

@ Zapraszam do oceny i stosowania mojego poradnika :D

Hejooooo !!!

Byłem tu ale mnie już nie ma

:D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie dopisałeś że poradnik o expieniu jest z board.nostale.Wbiłem tak 12jlvl i mi się znudziło (pzdr dla wytrzymałych) ale mniej więcej szło mi tak jak napisałeś.

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...