Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]Kilka pytań odnośnie do swojego serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. zrobiłem swój serwer na Hamachi i teraz mam kilka pytań

1.Jak mogą podłączyć sie do tego serwera moi znajomi ?? (wysyłałem im IP do str. ale im sie nie wyświetla)

2.czy moge dodawac bonusy do itemów ? czy tylko KD ?

3.jakie najlepsze itemy dla admina (gm'a) Wojownik (Body)

4. czy jest możliwość zmiany nazwy serwerów ? na domyślne ? ch1 i ch2 ? mam (handel,exp)-gdzie exp i tak jest zbugowany więc mozna go usunąc ale tez nie wiem jak

5.posiadam pliki By "takiniesmialy" więc gdy właczy mi sie metin jest obrazek z nazwą poprzedniego serwera "PanghihinayangMt2" czy moge gdzieś to zmienic ?. Po właczeniu gry i wejsciu na serwer pod mapą ( tą u góry ekranu ) napisana jest nazwa serwera w/w to też chciał bym gdzieś zmienic

6.Jak wrzucic pliki clienta na strone ? tak aby znajomi mogli to sobie pobrać ? ( wiem ze fps) ale nie wiem do jakiego folderu itp.

To chyba wszystkie pytania :) z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Opublikowano

Witam, z całym szacunkiem ale strasznie mnie bawi to co tutaj powypisywałeś, jeśli chcesz by ktoś ci pomógł to najpierw zdobyć jakąś podstawową wiedzę i nie chodzi o postawienie serwera na podstawie 1 poradnika poświęcając na to 10 minut.

01. Jeśli ty umiesz się połączyć to znaczy, że jeszcze wystarczy doczytać poradnik ściągnąć launchera z surką i twoi koledzy też będą mogli.

02. Możesz dodawać bonusy

03. Kozackie - takie jakie sobie zrobisz

04. handel Exp czyli Rykox chyba albo Pong, możesz to sobie edytować i nic nie jest zbugowane, musisz edytowac serverinfo.py z root'a

05. Pliki o których piszesz to pliki serwerowe, a nazwa jest w plikach klienta a nie serwera, edytuj je znajdź grafiki i zmień na swoje.

06. Na stronę a masz w ogóle stronę bo piszesz ftp, żeby mieć ftp musisz mieć wykupiony minimum hosting, jak nie masz wykupionego hostingu to nie masz żadnego ftp, ewentualnie możesz wrzucić na jakiś darmowy serwer plików.

Nie liczę na plusa, liczę, że następne pytania będą na coś co nie znajdziesz na forum zdublowane razy 100, bo tyle razy były udzielane odpowiedzi na te pytania. Powodzenia w pracy.

Opublikowano

nie pomogłeś napisałes wszystko to co wiem mi bardziej chodzi o to jak to zrobić i co edytować a co do bonusów

w jaki sposób je dodać :)czy odpowiada za bonusy jakies ID itemka czy tylko w navicat

Opublikowano

Jak chcesz robić eq ściągnij sobie panel bambuska z mpc, nie będziesz musiał wtedy schodzić do navi. Nazwę zmieniasz w plikach z root, grafiki logowania w locale, lub uiloading. co do pierwszego pytania tak jak pisałem poradnik np Xyliego + launcher z surką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...