Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Co sadzicie o Fizz'ie...

Kondjo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko o Fizzie

Plusy, Minusy, Build, Masterki, Runki, Combo, Poradniki lub Filmiki

Posiadam ok. 9500 IP wiec moge sobie pozwolic na jego kupno ^^

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Fizz jest postacią, którą trzeba na prawdę ogarniać. Jest dość ciężka w ogarnięciu.

Skille maxuje się tak; W, E, Q, R.

Combo przeważnie takie, że wbijasz z E, ofc. W włączone i Q, lub to samo tylko że na początek R.

Ogólnie na midzie fizz jest mocny, tylko łatwo go skontrować postaciami jak ryze, morde czy galio itp.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@UP nie powiedziałbym że morde go skontruje, jeśli jest dobry fizz, to mordzie nawet shield nie pomaga. Sam osobiście skontrowałem Mordekaisera oraz Akali ( chociaż to są kontry na mnie ). Ale nie wszystkie kontry da sie bić na lajcie

@Top Bardzo ci polecam Fizza , gdy sie go dobrze ogarnie jest bardzo ciężki do skontrowania i w late potrafi burstować nawet dobrych tanków z dobrymi itemami. Jak ktoś wspomniał maksuj jako pierwsze W, potem E,Q, Ult kiedy możesz. Combo robisz w kolejności R>E>W>Q (tryb agresywny gdy dominujesz lane) R>W>Q>E (tryb pasywny gdzie jedynie chcesz sharasować championa)

Przy tym combo po doskoku polecam zrobić aa ( zwykły atak) gdyż zawsze to więcej dmg odbierzesz.

Kończąc Fizz jest bardzo łatwy do nauki, ciężko skontrować dobrego fizza, i myśle że jest wart ceny 6300 :D

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...