Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instal win7

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Emka, mam pytanie. Jak zainstalować Windę 7 na biosie UEFI ? Po uruchomieniu kompiorki wywala mi menu ASUS Uefi coś tam.

wkładam płytę z windowsem, ale nic się nie dzieje. Co mam zrobić ?

9368_gold.png

Opublikowano

to je wina dysku, ja wymienilem dysk i nie moge nawet formata zrobic bo nie chce mi odpalac z plytki przy starcie pcta, ale z tym sie juz nic nie zrobi bo probowalem wiele sposobow i wyszlo na to ze musze kupic new diska >.< ale moze u cb cos zadziala.. nw ; ]

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

@Up

WHAT THA FACKK GSKGJSKLHGLJFMS;LD,S;DH,LSJKSRJGKM;LSDG'SD,H;DMHLSD;HL'DSLH'KHLDSHLS'HLDS'HMKLRHNWEJQWLE;D'ALSFG A'GLD;KJ;DGK;DLS

GS;G'SPDGLSDJGDSKG,;S'LS 1310480585093.jpg1313178415025.jpgfacepalm.jpg

Ustawiłeś w Ułefi bootowanie ?

Opublikowano

@Up

WHAT THA FACKK GSKGJSKLHGLJFMS;LD,S;DH,LSJKSRJGKM;LSDG'SD,H;DMHLSD;HL'DSLH'KHLDSHLS'HLDS'HMKLRHNWEJQWLE;D'ALSFG A'GLD;KJ;DGK;DLS

GS;G'SPDGLSDJGDSKG,;S'LS 1310480585093.jpg1313178415025.jpgfacepalm.jpg

Ustawiłeś w Ułefi bootowanie ?

Tak, bootowanie jest ustawione .

Uszkodzony dysk i się komp normalnie odpala ? Mogę siedzieć sobie w biosie i zmieniać co chcę? Z tego co wiem, ze zjebanym dyskiem komp by nie ruszył

9368_gold.png

Opublikowano

Nie jeśli masz zjebany dysk to właczy ci się komp ( bios i to o czym mówisz ) zacznie ładować windowsa i restart (:

Albo poprostu win nie będzie się ładować

Ja w kompie wogóle nie mam dysku , a do biosu lekkim cyckiem se moge wejść

Opublikowano

należy całkiem usunąć stare partycje z dysku, przeformatować i partycjonować zgodnie z zasadami GPT czyli na EFI

jeśli nie widzi dysku należy zainstalować sterowniki , masz od tego odpowiednią opcje setupu instalki

masz wszystko co potrzeba w dokumentach/książce Windowsa opisane razem z płytką instalacyjną jeśli nie masz to najlepiej informacji poszukaj sobie na stronie microsoftu bo jest wszystko, jestem dziś zbyt leniwy i trochę zajęty :D

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...