Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Could not create the java virtual machine

dylek666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Jak zdążyłem zauważyć, pewnie wy również wiele osób ma problem z błędem przy uruchamianiu Minecrafta, a mianowicie Could not create the java virtual machine. U mnie również występował ten błąd, a co więcej jak u większości ludzi (stwierdzam to po przeczytaniu forów) błąd ten występuje po zformatowaniu komputera, ale nie tylko. W błędzie pisze o javie, jednak reinstall javy nic nie pomaga w większości przypdaków. Przeczytałem bardzo wiele forów, a raczej tematów zawartych na nich, jednak nic nie pomogło.Zacząłem sam kombinować, aż w końcu postanowiłem pobawić się plikiem .bat. Okazało się, że to nie wina javy. Wszystko zaczęło działać gdy zmieniłem RAM przydzielony Minecraftowi. Wiele z was zapyta: Jak to zrobić? To proste, a mianowicie.

1. Tworzymy nowy dokument tekstowy.

2.Wklejamy tam to : javaw -XmxTUTAJWARTOŚĆm -XmsTUJEJPOŁOWAm -jar "ścieżka dostępu do Minecraft.exe"

3.W "Tutaj Wartość" powinna znaleźć się liczba określająca ilość ramu na naszym komputerze a "Tutaj Połowa" połowa podanej wcześniej pamięci.

4.Jeżeli już dowiemy się ile mamy RAMu na komputerze nie wpisujemy tego w tej formule tylko wpisujemy mniej więcej +/- połowę.Np. Jeżeli mamy 2GB RAM czyli 2048 to nie wpisujemy 1024 tylko jeszcze połowę z tego i oczywiście wpisujemy w pierwsze miejsce, a drugim połowę mniej.

5.Dla przykładu u mnie jest 2GB RAM i ustawiłem na 600mb a w drugie pole wpisalem 300mb

6.Następnie w "ścieżka dostępu do Minecraft.exe" podajemy lokalizacje naszego minecrafta. Jeżeli jej nie znamy to klikamy PPM na ikonkę minecraft-->właściwości-->zakładka ogólne i tam to znajdziemy :)

7.Jeżeli to znajdziemy to na końcu tej linijki przed znakiem " dopisujemy ukośnik PAMIĘTAĆ POCHYLONY W LEWO i Minecraft.exe czyli \Minecraft.exe.

8.Następnie Zapisujemy plik jako Minecraft.bat, powinno zapytać czy chcemy zmienić rozszerzenie zatwierdzamy TAK po zapisaniu uruchamiamy (zapisany plik nie minecraft!)i automatycznie powinien się on uruchomić.

Jeżeli zmienicie lokalizację minecrafta musicie również edytować plik Minecraft.bat

Good Bye :D

Brak sygnatury jest oznaką inteligencji ^^

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...