Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Problem z mapą (zdjęcie)

baka777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, optifine mam. Ale chodzi o to, że nie ważne przy ilu FPSach gram to się dzieje... Mam ~250 i te bugi też są!

A moja karta graficzna to GeForce GTS450 i mam wiele gier, które mają dużo większe wymagania niż Minecraft i chodzą bez zarzutu. Np. Battlefield 3

Edit. A może mi ktoś powiedzieć dlaczego przy Texture Packu 64x64 się to nie dzieje? o.O

Edit 2. Wyłączyłem wszystkie możliwe opcje w optifine, render distance na tiny itd. a to dzieje się nadal...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wyłącz programy takie jak skype, gg, steam to obciąża system i inne zbędne pliki i zmień ustawienia graficzne w minecraft na słabszy renderowanie się terenu itp ...

Opublikowano

Też tak często mam , na ogół wystarczy zmienić grafike z fast na fancy lub na odwórt (zależy na której grasz) i mapa się od nowa tedy ładuje i nie ma już problemu ;)

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Win7? Pewnie tak :x

Nie znam sposobu na win 7 ale na xp ;p

PPM ->Wlasciwosci ->Ustawienia ->Zaawansowane ->Rozwiązywanie problemów ->

Suwak na 3 :)

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Instaluje Minecrafta od nowa.

Ram - 4GB

Procesor - AMD Phenom II X4 840

Na 90 % nie jest to wina sprzętu. Nie dzieje się tak na Laptopie (Samsung R525) tyle, że jest mniej FPS'ów.

Zainstaluje MC, przeczyszczę komputer CCleanerem i zedytuje post.

Edit. Aha, zapomniałem dodać, że gdy zmieniłem dystans renderowania z NORMAL na FAR (nie pomyliłem się) to nie były te bugi takie częste... Ale było mniej FPS'ów...

Edit 2. Zainstalowałem minecrafta całkowicie od nowa, jak na razie jest ok. Zobaczymy jak będzie po wgraniu modów...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...