Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kolory

kuleer1984

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. OD dłuższego czasu próbuję dojść do tego jak zmienić zaznaczony fragment obrazu na jeden czarny kolor bez żadnych odcieni szarości. Poniżej przedstawiam obrazek i wytłumaczę o co chodzi:

kotp.png

Uploaded with ImageShack.us

Załóżmy, że te oczy są białe. I teraz wszystko co jest zaznaczone czyli głowa i cała reszta tułowia tego kota ma być TYLKO JEDNEGO koloru - czarnego bez odcieni szarości jak widać. Czy jest jakaś opcja która zaznaczony fragment pomaluje mi na czarno?

Do tego wszystko co nie jest zaznaczone, czyli te popielate piksele wokół głowy mają być białe. Nie wiem dlaczego wybierając ołówek i zaznaczając kolor biały, klikając na poszczególne piksele (te nie zaznaczone) nie zamalowuje ich na biało tylko z każdym kliknięciem stopniowo je rozjaśnia do koloru białego. Krycie ołówka mam ustawione na 100%. Dopiero jak usunę zaznaczenie i użyje ołówka to zaczyna on normalnie działać, ale wtedy bez zaznaczenia nie wiem które mają być białe a które czarne (oczywiście w przypadku jeśli jedynym sposobem na to wszystko jest ręczne zamalowywanie każdej pikseli) mam zamalować. Potrafi mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie? Na kilku forach już o to pytałem ale temat od tygodnia na każdym z nich zostaje bez odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...