Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[I] Co raz bardziej bezsensowne bany ...

Daxer92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chwilą na forum CAE znalazłem 4 raporty m.in. za Perx.exe (jak ktoś się orientuje jest to injector do hacków typu .dll).

Nie wiem jak to wszystko działa od strony Nexona ... ale jak ktoś dostaje bana za to, że ma na kompie takie programy to już jest totalna przesada.

Pewnie używali (mimo iż totalnie zaprzeczają) ale to nie zmienia faktu, że podali kolesiom nawet namiary na ten program na dysku.

Co prawda hacki typu .dll najłatwiej wychwycić ale powinien to wyłapywać ich "system zabezpieczeń", że coś dzieje się z samym procesem Engine.exe, a nie to że włączony jest sam program np. Perx.exe.

Jak dla mnie śmierdzi mi to skanowaniem aktywnych procesów w czasie startu CAE, ludzie z MPC Coders pewnie lepiej by się w tym orientowali.

Ale co za tym idzie nawet jak ktoś ma włączony sam program (nie wgrywając cheata .dll) może zostać zbanowany ?? Bez jaj ...

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano
Ale co za tym idzie nawet jak ktoś ma włączony sam program (nie wgrywając cheata .dll) może zostać zbanowany ?? Bez jaj ...

Raczej nie

Nie tylko ludzie dostają za Perx'a bana, a nawet za Cheatengine na PC...

Opublikowano

@UP

To też słyszałem ... kolesie używają ich do gier przeglądarkowych, a później zonk bo ban na CA (co tam takie ... LTC+ co pamiętają czasy DT) ^^

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Boli to i ze względu na moje konto na CA kiedy sie bardzo starałem o mojego Majora nie używam hacków do niczego bo mógłbym sie narazić na bana...Może kiedyś to udoskonala

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Nic na to nie poradzisz, akceptując regulamin gry, tam była wzmianka, że nexon będzie miał pełną kontrolę nad Twoim komputerem. Jedynie drugi komputer tylko do Combata, ale to nie ma sensu.

Opublikowano

To nawet mogę bana wyrwać za wchodzenie na MPC?? Bo przecierz to forum o cheatach do CA.

Nie wiecei zy będzie jakiś event w ramach przeprosin za to, zę nie było EXP eventu??

Zresztą pierdzielę tą grę. Idę na xxx.pl :E.

Moja ulubiona broń to

M4A1 Sopmod

M416 CQB Cammo

M417 SB

Minigun

Lubie grać jeszcze wszystkimi M32

Opublikowano

Co fakt, to fakt. Z czasem coraz więcej osób dostaje bana tak naprawdę z winy żadnej. Dzień po tym jak napisałem w temacie z chamsami na mpc gm wbił do gry i mi dał bana za to że stałem ze snajpą. Z jego mowy wyglądało na to że wg niego miałem wh. Po prostu im tylko zależy na kasie. Dzieci kupują nx'y a nexon się cieszy i ma wszystko w dupie.

@Down i poprawnie. Tyle banów wkleją za nic że lepiej sobie odpuścić totalnie gre.

Opublikowano

Ja dostałem bana za hacka do minecrafta więc.. bo był zapisany w .dll i miałem perxa głupi nexon ale ja to miałem z 14 banów nie raz na lipe konta i dobre już nie gram bo szkoda czasu..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...