Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Tekstury migają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałem już parę takich postów ale nigdzie nie znalazłem by osobie ktoś pomógł więc piszę:

od pewnego czasu (od dawna lecz chyba od czasu gdy bawiłem się z OptiFine i nagrywaniem rozgrywki frapsem) mam taki problem z niektórymi teksturami:

ręka którą widzimy z widoku 1 osoby miga w taki sposób że co chwilę jest albo normalna albo czarna

tak samo jest ze zwierzętami, tabliczkami, potworami, npc i chyba już z niczym innym

gdy wystąpił ten problem pobrałem minecrafta na nowo (czystego bez OptiFine i niczego innego) ale nic to nie zmieniło

problem mam chyba z czasów końca wersji 1.2.5

Znawca
Opublikowano

Może masz tak dlatego że textur pack jest na inna wersje Mc niż ty masz?

I nie które texture packi nie działają też bez optifine lub innego pliku (niestety nie pamietam jakiego)

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Może masz tak dlatego że textur pack jest na inna wersje Mc niż ty masz?

I nie które texture packi nie działają też bez optifine lub innego pliku (niestety nie pamietam jakiego)

Inny plik to pewnie mcpatcher, o to ci chodzi? ;P

Topic ; pobierz mcpatchera i spatchuj mc

Opublikowano

Musisz to zrobić i sprawdzić.

Pobierz programy GPU-Z oraz Speedfan i wrzuć screena z obydwóch, w przypadku GPU-z z zakładki Sensors.

:)
Opublikowano

Ty sie kartą graficzą bawiłeś? Jeśli nie, to może masz stare sterowniki, ew. sprawdź czy nie ma nowej jawy i jeszcze coś:

(od dawna lecz chyba od czasu gdy bawiłem się z OptiFine i nagrywaniem rozgrywki frapsem)
No weź, zbyt dużo ludzi już "nakryfa", zajmij się czymś innym. Yay, offtop :)
Opublikowano

W optifine jest funkcja load chunks Tutaj musi być deflaut chyba masz multi-core :P

Sory pisze z telefonu :P

błagam zdejmijcie mi chociaż kilka %!!

Opublikowano

dalej to samo

Beginner II

aha dzięki

teraz nie mogę ale jak to nie zadziała to jest inna opcja?

Radzę sprawdzić przeinstalować Minecraft, to może być najlepszse i działające rozwiązanie, zapisz sobie save i potem wgrasz.

Jeśli masz starszy komputer to go odkurz od wewnątrz . Pewnie kurz osadził się na karcie graficznej .

Wątpie, by to w czymś zawiniło.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ok zrobiłem wszystko co kazaliście dalej to samo...

[No weź, dużo ludzi już nagrywa, zajmij się czymś innym]

- nie chciało mi się wtedy jeszcze dopisywać że to był jednorazowy wystrzał co nagrałem tylko trochę troll-filmików...

dla uproszczenia:

- reinstal gry - nic

- sterowniki - nie ma nowych

- dodanie optifine i mc patchera - nic (gram na texturach domyślnych)

- kiedyś działało więc sprzęt nie jest zły...

na jakiś czas się uspokoiło (samo z siebie) a teraz to samo i nie mogę nawet przeczytać co jest na tabliczce bo cała czarna...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...