Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jakim solotoperem/miderem najłatwiej carry'ować na rankedzie ?

TheReVeS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mid - moim zdaniem najlepiej carruje się Ryzem. Zagrałem nim ok 100 rankedów i 88 % to winy, epickie ganki dzięki instant snare'owi, zajebisty dmg, spamowalne Q, tankowaty, nie potrzebuje AP w early / mid gdyż jego skille bazują na ilości maksymalnej many.

League of Legends

EU WEST - konto sprzedane.

EU NE - http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227

Opublikowano

Na solotopie Sheen jest jednym z najbardziej robiacych gry postacia dzieki swojemu ulti ktore kazdemu pomaga i ratuje fighty. Przyjemny tank i solotop. :) Jedyny problem to to, że jest Forever Baned.

Opublikowano

Solo top też ładnie carruje jax, a na midzie może być morg/viktor, ze względu na aoe stuny, ostatnio też rozkminiam kennena na topie, który ze swoim ultem też w teamfightach swoje robi

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Na midzie coś co nadaję sie do roamowania, tak żeby wspomóc inną linię(zabić przeciwnika lub zmusić go do pójscia B)

topem najtrudniej wyccarowac gre tbh, jednak takimi championami jak irelia, nasus(elohell) możesz spróbować

nie wspominam o shenie bo on perm ban , obojętnie jakie elo

Opublikowano

Imo najlepsze do carrowania są postacie, które mają dobrą inicjację TF / ew mogące wyłączyć nafeedowanego carry( Gragas, Shen, Skarner, WW, Malaphite)

Opublikowano

Mordekaiser? Ostatnio grałem noob gejma. W żadnym teamfighcie nie udało mi się złapać ad carry klona, bo go chronili dobrze. Jeden teamfight w którym złapałem klona 5 for 0 ace i gg :) a do tego momentu przegrywaliśmy. Ponadto na midzie praktycznie nie idzie go skontrować, combo z deathfire graspem ma takie, że składa ad carry na łan szota :) jedyna wada to brak cc. Do teamu z mordekaiserem nie potrzeba dmg, lecz cc ;) dobry jest również z yorickiem (który sam w sobie też jest niezłym carry) ze względu na dbl ulti :>

Gold Member

nvm

Opublikowano

Riven, pro ganki, stun, bardzo dobre przeliczniki ad (Tarcza z przelicznikami ad jako jedyna postać ma takie coś)

Bez many + łatwo się inicjuje tfy i nie jest papierowa

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...