Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konkurs informatyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam 13 lat i chciałbym startować w konkursie informatycznym dla gimnazjum.

Ale do tego muszę podobno znać algorytmy.

Czy braliście udział w podobnych konkursach?

Jakie formy nauki algorytmów polecacie?

Opublikowano

Algorytm, to jest zbiór poleceń jakie wykonuje program w celu zrobienia odpowiedniej czynności, że się tak wyrażę.

Formą algorytmu jest na przykład przepis na ciasto (taki podstawowy przykład). Czyli zbiór instrukcji: Podgrzej piekarnik, zrób ciasto, uformuj je, wrzuć do piekarnika, itp.

W konkursie informatycznym, w którym liczy się teoria, wystarczy wiedzieć co to algorytm, czyli - wikipedia. Praktycznego konkursu nie podejrzewam :>

W razie czego - pisz do mnie na GG, chętnie pomogę.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

gimnazjum i nie wie co to algorytm -_- OMGi nie będę powtarzał tak jak kolega up, to instrukcja którą wykona dany program, jest coś takiego jak schemat blokwoy, skrzynki graniczne czyli stop start, skrzynki operacyjne, skrzynki warunku, skrzynki we/wy itp np

START
 Wyjrzyj przez okno
		Pada Deszcz
Nie 	    Tak
 |	   Weź kurtkę
 v	   |
 Wyjdź-->Stop

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Opublikowano

gimnazjum i nie wie co to algorytm -_- OMGi nie będę powtarzał tak jak kolega up, to instrukcja którą wykona dany program, jest coś takiego jak schemat blokwoy, skrzynki graniczne czyli stop start, skrzynki operacyjne, skrzynki warunku, skrzynki we/wy itp np

START
 Wyjrzyj przez okno
		Pada Deszcz
Nie 	 Tak
 |	 Weź kurtkę
 v	 |
 Wyjdź-->Stop

No i co, ja jestem w 3 klasie, i też nie wiem co to algorytm, bo mnie to nie interesuje. Może chłopak interesuję się bardziej grafiką, niż programowaniem? -.-

Naucz się część tego:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Algorytm

Poza tym ja byłem na jednym konkursie informatycznym, były same odpowiedzi abc. :)

Opublikowano

Jest wiele takiego typu kursów. Algorytmy są rzeczą stosunkowo prostą także myślę, że się szybko nauczysz.

W konkursie tym lepiej poćwiczyć z exelem i teorią.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Pomocnik
Opublikowano

A konkurs organizowany przez szkołę?, jeśli tak to wystarczy materiał z klasy do której chodzisz.

Opublikowano

Bo jeśli konkurs net coś tam, no to same algorytmy ci nie starczą. A jest tam taki poziom że hoho :).

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...