Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Szybkie bicie joba.

x_x_Sniper_x_x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo.

Mam pytanie. Mianowicie przy 50 poziomie mam 38 job.

Biję na groszkach ale jest to strasznie monotonne.

Słyszałem że na glace można szybko wbić. Pytanie, jak?

Wbiłem tam raz(mam anioła jako skrzydełko) Wbiłem na tą arene czy coś tam, ale demony nas jechały do prawie zera. Czy zawsze tak jest? Czy na tej arenie czy gdzie znajdę potworki do szybkiego bicia joba.

Jak nie glace, to trudno. Pytanie teraz takie. Jedni mówią że żółw jest trepem i tylko przeszkadza przy biciu joba na grochach, a drudzy odwrotnie. Jakie jest wasze zdanie i jakie są o tym fakty?

I na którym poziomie i gdzie takiego turtla można złapać?

Daję lajki tym którzy wypowiedzą się w miarę obszernie odpowiadając na wszystkie moje nurtujące pytania.

A zatem do pracy rodacy i napiszcie co o tym sądzicie. ;)

Opublikowano

Zolwia mozesz kupic w Nbazar nie pamietam za ile ale cena nie przekracza 2kk mozna go zlapac na poziomie 59 na Krem. Zwie sie on dokladnie Górski Żółw. Szybko mozesz wbic joba jak i poziom na LoD od poziomu 55 z Fam

Opublikowano

Jeśli jesteś magiem to nie musisz kupować żółwia tylko ulepszenie skilla podstawowego

Jak jesteś aniołem to powinna być mapka północna pustynia lodowa i tam są moby ,tam możesz bić profe

Ale jeśli jesteś magiem to nie opłaca sie bić joby na normie bo możesz dojść do fam wbić 55 i iść na LoD ;)

1340225732-U353817.png

Sygna by Vantos

:) Thx :P

Beliar12 najlepszy Mod!

Members|Kid Mod Nostale|Moderator Nostale

Opublikowano

Jaka arena.... Co ty mowisz?? Gdzie ty chcesz moby na arenie znaleźć....

LoD.

Żółw pomaga przy grochach i to duzo tylko trzeba wiedzieć jak go ustawić na jakim spocie ;d

jphk7l.jpg

Moje projekty

SyrenBot (Spambot +bot do NosTale)

http://www.mpcforum.pl/topic/722632-botspambot-syrenbot/#entry5226411

Opublikowano

A tak wgl na glacy nie leci job tylko lv ;p

No ja nie wiem, pytałem się ludzi którzy w przedziale 50-59 na bb mają już 4sp. Większość mówi że na glacce sobie wbiło.

Jaka arena.... Co ty mowisz?? Gdzie ty chcesz moby na arenie znaleźć....

LoD.

Żółw pomaga przy grochach i to duzo tylko trzeba wiedzieć jak go ustawić na jakim spocie ;d

Z żółwiem raczej nie problem. Wiem że trza go ustawić między grochami najlepiej 4 groszkowy spot.

Ja nie wiem czy na arenie ale na glacernon czy są jakieś monsterki do bicia joba.

Opublikowano

Są na pustyni lodowej (wychodzisz z cytadeli i na górze mapki), chociaż lepiej monotonnie wbijać na groszkach. Ja wbijałam z miesiąc ale radość była ogromna ;)

nowasygnanikolcja.jpg
Opublikowano

Mi chodzi o jak najszybsze wbicie bo jak dla mnie to nie mam z tego radości.

Dodatkowe pytanie:

14mrzbp.png

I tu nasuwa się myśl. Bo nie chce porobić tych 30 lvli a potem nie dostać N$.

Czy po prostu klikam na link podany w zdjęciu i potem rejestracje pod loginem czy jakoś inaczej.

W dalszym ciągu czekam aż ktoś wypowie się trochę "grubiej".

Opublikowano

Ja ci powiem że z własnego doświadczenia wiem że nd przychodzą max po 7 dniach mi przyszły po jakiś 4. Po prostu używasz tego linka rejestrujesz się używając maila na który przyszła wiadomość i to wszystko

Opublikowano

Jesli chodzi o bicie joby, to jak dla mnie misje glowne+ straczki z anckiem. Glaca odpada, ze wzgledu na to ze przed pustynia mobki maja stuny, a na pustyni bedac na normie musi cie ktos expic (w tym wypadku wysokopoziomowy kolega/zanka moze pomoc). Z wlasnego dosw. doradzam ci bic grochy. Ja z 37j z anckiem siedzac po 3-4h dziennie (w porywach do 6) na 4 straczkowym spocie wbilem 55j w 3dni majac juz 48lv. (mozliwe ze mniej, ale anckow stracilem okolo 13.)

Zolw w niczym nieprzeszkadza. Nie ma tak ze exp ktory leci dzieli na pol (tj. ty i zolw). Zolw ma swoj exp, ty masz swoj. Potwierdzil support, jak pytalem na irc.

A nd dochodza do max 7dni. Meczace jest to, iz abys dostal te nd musisz na tym 30lvlu miec skonczone misje az do 30cp.

Opublikowano

A jeśli chodzi o lod?

Bo tam też można nieźle wbić joba. Tyle że jak tam są moby 75lvl a ja mam być na normalu to nie wiem.

I czy musze po prostu być czy bić i być? Bo jakbym tam latał tylko z anckiem a job sam się wbijał to by było fajnie.

I odpowie mi ktoś w końcu. Czy poprawnie robię refa?

Opublikowano

Lod to najlepsze wyjscie, tyle ze musisz miec odp. kolegow, ktorzy cie podexpia, noi oczywscie przezyc po zamknieciu bramy, iz wtedy exp mnozony jest przez 2. Mysle ze majac w pt na lod nawet 1 wk 70+ z dobra sp i gdybys przezyl te cale lod do konca, majac 55lv i zalozmy juz 41j to po takim 1 dniu przypuszczam mialbys juz okolo 44-45j. To zalezne jaki twoj kolega ma lv, jak dobra sp noi oczywscie ile ludu jest, zazwyczaj duza ilosc przychyla sie na narzekanie o brak expa.

Opublikowano

tak, ip może być to samo. Jednak jak już wbijesz z 3-4 reffy to mogą cię sprawdzić. Ale nawet jak ban to piszesz im że całe osiedle ma te samo ip i nie twoja wina że ktoś gra w tym samym momencie. Liczę na lika

jigorus.png

By Harukimisu

W sumie to nie zawsze. rezygnuję z posady Moderatora. Dzięki za wszytko i powodzenia...

Jeszcze kiedyś wrócę więc nie liczcie że się mnie tak łatwo pozbędziecie ;)

Opublikowano

Dzisiaj sam byłem świadkiem bo miałem kolege w pt 58 łuka rang +12 ale ciul z tym był na normie to mu z 38 j i 58lvl wbiłem 60l i 49j

mam wk +6 47job i 65lvl ;) prawdopodobnie miał ancka ;)

Nie posiadam sygnaturki jeśli byłby ktoś taki dobry i potrafił ją zrobić jestem w stanie coś mu zaoferować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...