Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sword Art Online

CvS

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Sword Art Online

5161j.jpg

Producent

Aniplex, A-1 Pictures, Genco

Gatunek

Akcja, przygoda, fantasy, gra, romans

Fabuła

W 2022 roku powstał Sword Art Online. Niezwykła gra MMORPG. Pierwsza naprawdę korzystająca z wirtualnej rzeczywistości, a to za sprawą pewnego hełmu - NerveGearu. Jej akcje rozgrywa się w Aincradzie, dziwnej stu piętrowej konstrukcji wewnątrz, której znajdują się miasta, wioski, lasy, rzeki itp. Aby przejść na wyższy poziom trzeba przejść przez labirynt pełen przeciwników, oraz oczywiście pokonać bossa. Jak na tak dużą produkcję nie wydaje się aby coś mogło być niedopracowane, jednak kilka godzin po premierze gracze odkrywają że znikła im opcja wylogowania. Chwilę później zostają przeniesieni do miasta początkowego, gdzie Akihiko Kayaba, twórca gry i NerveGearu, tłumaczy o co tak naprawdę chodzi. Sword Art Online opuścić możne tylko w jeden sposób. Przechodząc przez wszystkie sto pięter. Próba ściągnięcia hełmu w rzeczywistym świecie przez osoby trzecie skutkować będzie aktywacją mikrofal, które usmażą mózg nosiciela. Na domiar złego, utrata wszystkich HP i śmierć postaci w grze, równoznaczna jest ze śmiercią gracza w rzeczywistości...

Na Sword Art Online czekałem od chwili jak tylko dowiedziałem się o powstawaniu tego anime. Teraz mój apetyt jeszcze wzrósł przy całkiem niezłym Accel World. Co to ma do rzeczy? Oba te tytuły mają tego samego autora. Dodatkowo całkiem wysoka novelek na MALu nastraja optymistycznie. Muszę przyznać że to mój faworyt obok Muv-Luv.

Pierwszy odcinek to w zasadzie wprowadzenie do całej historii. Poznajemy bohatera i dowiadujemy się czegoś o SAO. Już przy okazji zasygnalizowano że Kirito jest raczej typem samotnika, który woli grać samemu. Choć nie wiem czy przy takich okolicznościach to ma większy sens. Fajny pomysł z brakiem respa. Trzeba nieźle uważać aby nie dać się ukatrupić jakiemuś potworkowi. Tym bardziej że magia tu nie istnieje, więc żaden kapłan nie będzie od razu skóry ratował jak to ma miejsce w RPG/MMORPG. Ciekawe co się stało z postaciami w rzeczywistym świecie. Hełm ma baterię więc podejrzewam że można kogoś na chwilę odłączyć i np przewieźć do szpitala gdzie zostanie z powrotem podłączony do prądu. Po końcówce raczej już wiadomo, kto się zbliży do bohatera. Swoją drogą to fakt że podczas pierwszego miesiąca padło 2000 graczy nie nastraja optymizmem. To co, teraz czekamy na ewentualne PVP?

źródło: internet

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...