Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]4500 GOLD - Co kupić

Kraksiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz do wyboru :

Churchil (1500): czołg ciężki , strzela co 2 sek zarabia się nim 20-30k za bitwe.

T-25 (1500): średni który jedzie 60 km/h nawet dobry ale tu trzeba umieć nim grac.

Dicker max (3200): nich ktoś inny się wypowie , podobno ciężki w graniu.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Kupiłem już wcześniej Churchilla, lecz jestem początkujący i nie zarabiam nim 30k ;D

Co do GOLDa, wpływa mi codziennie sporo, zastanawiałem się też nad jakimś czołgiem po 12k GOLD, lecz proszę o więcej odpowiedzi, jeszcze jedno, ma ktoś z was TS3 i Mikrofon aby nauczyć mnie dobrze grać?

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli chcesz szybko sobie rozwinąć czołg / drzewko to polecam premium, bo nie dość że więcej expa to do tego jeszcze praktycznie zawsze wychodzisz na +, chyba że masz niskie tiery to odradzam, jak jednak wolisz mieć coś żeby móc w każdej chwili zarobić to kup premium tanka.

2815676267.png

Opublikowano

Dicker max jest bardzo fajny (sam mam). Niestety skuteczne granie jest trudne. To nie to samo co normalne niemieckie td, czyli kampa w krzakach. Ma niewiarygodny hull down przez co powinno się być na górkach. Działo strzela celnie to 600 metrów. 300 dmg na strzał i niezła penetracja tworzą bestie. Brak pancerza wynagradzany jest wysokim camo. Działo ma swoje humorki. Nie jest to niezawodna pukawka jak np. ta z PZ IV lub stug-a. Zdarzają się strzały za zero i pociski lecące po obrzeżach celownika. Zarobek bez premki 20-30k w tym 5-10 idzie na naprawę i pociski. Radość nieziemska, ilość fragów.... mi się udaje 2-4 na bitwe (wygraną). Niestety na mapach typu kibelstorf wszyscy przeciwnicy nas razem i honorowo "dupcom".

PS. Jam TS 3 i mikro. Jak chcesz to pogadamy. Mam 6,5k bitwe na tym koncie i około 1k na innych więc jako takie doświadczenie mam (:

Opublikowano

tak trochę ubiegnę od tematu za co przepraszam :P

ale w zdaniu wymieniłeś że codziennie wpływa ci trochę złota.Jak to robisz czy za swoje czy może inna metoda?

Zwykła literówka, pewnie chodziło o kredyty.
Opublikowano

Z tego co widze to w dickera wlazi wszystko jak w maslo ale za to posiada szybki obrot i nawet dzialko. Czesto go na topie widze.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Kup premke albo naucz się grać ;) Nie możliwe że churchilem nie zarabiasz tych marnych 20k na bitwe (bez naprawy i ammo) ale jeżeli nie potrafisz, to musisz nauczyć się grac, najlepiej graj z kimś w plutonie i naśladuj co on robi ( Dobrze by było jak by to był jakiś doświadczony gracz )

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Apropos dickera. W niego IV tiery wbijają. On musi się z tyłu trzymać a na topa raczej rzadko losuje. Częściej mnie na VIII losuje gdzie i tak mogę sporo bałagany narobić. Za to brak pancerza nadrabia świetnym kamuflażem.

Opublikowano

Dicker jest jak Niszczyciele radziecki i francuski bez pancerza prawie jak arta (może przegiąłem) jeśli chcesz niszczyciel z pancerzem idż w amerykańskie odbijają bardzo ładnie dowodem jest T18 52 mm na 2 tierze oraz działo z 4 tieru haubica rozwalająca wszystkie 2 tiery na strzał, 3 tiery też daje rade :). Ale już T82 nie jest takie fajne pancerz altyleri działo altyleri mobilność meda :D potem T40 z zwalistym działem super na snajpera. Potem wskakujemy na TD z wieżą i to jest bajka :) przeładowanie aż miło z wroga wiórki lecą mam go do zarabiania :) Sluger klasa sama w sobie niszczy HT do 7 tierów pancerz potrafi odbić isa i rozbić jego pancerzyk :). Potem T25 AT które jak dla mnie było najlepszym TD mobilne świetne działo a pancerz jest tak wyprofilowany że czasem odbija pociski innych TDków :) O t28 napisze jak przejdę wyżej bo teraz jeszcze nim za dobrze nie gram :)

Opublikowano

Pancerz jest niepotrzebny, licza sie kszatalty pancerza moim zdaniem. Sam mam t28 gdyby byl znacznie szybszy to by mozna bylo nim duzo osiagnac.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

tak ale wyobrażasz sobie T28 jadące z prędkością 40 km/h?? nie było by zbyt dużej liczby czołgów na jego tierze które by go powstrzymały. Ja tym czołgiem potrafię robić problemy czołgom X tieru ale zawsze mnie zajadą i dupa a jak bym jechał nim szybko sądzę że by kończyło się moją wygraną. tak możesz mieć 300 mm ale gdy to prosta blacha nic ci nie da. dobrym przykładem jest Typ59, amx 13, i T25 AT przy 94 mm odbija często penetracje mojej 120 nie wiem ile to ma penetracji nie pamiętam :D Ale nie możesz stać przodem tylko pod kątem pamiętaj za cholerę nie stój przodem do wroga stań pod kątem!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...