Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Graves

byldezpolnocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłbym wymieniać cały czas, Graves jest bardzo dobry, w late dzieki swojemu Q/R jest w stanie wyrządzić niewyobrażalne szkody, a dzięki zasłonie dymnej praktycznie wygrywa się teamfighty.

Czy jest warty swojej ceny: Tak. Dlaczego? Ponieważ ma bardzo dobry escape system, nie mówię tylko o E, ale także o W.

Czy jest dobry w E/M/L Game:

Early - ciężko powiedzieć, rola supporta odgrywa tu ważną role. Graves ma duży DMG, więc bardzo łatwo idzie farmić tylko z butami.

Mid - raczej gankerem nie jesteś, więc twoja rola się kończy na razie na farmieniu.

Late - Jest dobry, szybki i ma bardzo duży DMG tylko i wyłącznie z Infinite Edge i dodatkowy ATK Speed (E) tak więc jest dobry.

Czy się go opłaca kupić: tutaj trzeba znać już swój własny gust, jest bardzo praktyczny i ciągle się nim coś robi. Nie jest trudny, więc da się go zrozumieć już po 1-2 grach. Ten cały nerf mu nic nie zrobił.

@Down

Jak się grać nie potrafi, to tak jest.

| League of Legends |

| US | x_x | 1613 ELO |

Opublikowano

Dla mnie graves w late też chuj robi.Taka caityln czy vayne robi w pizdu więcej.Nie wiem jak to wytłumaczyć, poprostu dziwnie się nim w late gra że prawie wgl killi nie łapiesz

Opublikowano

wiecie co chyba nigdy sporo nie graliście Gravsem... Graves jest moim main ad carry w late game z combo Q + R odbiera polowe hp przeciwnikom. Dzięki jego skillom jest bardzo agresywnym i szybkim ad carry. Fajny escape mode + zasłona dymna daje nam dużą przewagę w pojedynkach na bocie. Jak najbardziej wart swojej ceny jeśli chcesz grac na poważnie, a nie jedna gra widzicie ze jest beznadziejny w late i go olewacie. Na rankedach zrobił triple killa gravsem z drobna pomoca supporta Janny która dala mi shield'a (to było gdzieś na 1800elo wiec nie mogły być to nooby :))

PS. W patchu obniżyli mu atk. speed z E i podstawowy

nudsyg_zps005130d2.png

Opublikowano

graves i caitlyn są do ad carry które już w early potrafią ładnie walnąć... graves jest moim main ad carry.. ma świetne mid i late game... lekko nafeedowany (3/0) w early robi miazgę później ;>

Opublikowano

Jeśli mówicie że jakikolwiek carry w late jest USELESS to można wywnioskować że jesteście do dupy. jak macie w mid game 15 farmy i gracie wtedy defensywnie bo przeciwnik was zabił 2 razy, TO SIE NIE DZIWCIE

nauczcie się, że to farma wygrywa gry, a nie kille

Opublikowano

Czy opłaca się go kupić ? Myślę, że tak .

+ dobry escape system e + w

+potrafi wyrzadzic duzy dmg q + r

+w late jest OP . wystarczy pograc nim ok . 5 rund i bedzie sie go znalo b. dobrze .

moja ostatnia gra nim zakonczyla sie wynikiem 14/1 , przeciwnicy wpisalu surr . na poczatku farm miniony, staraj sie zdobyc fraga . polecam Ci na support tarica . moim zdaniem taric + graves - op lane .

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

Graves jest chyba najlepszym ad carry w tym momencie może i nie ma bursta jak corki ale ma dosyć dużą ilość hp,

co daje mu duże przewagi przy lane'owaniu , dmg z q spella jest nawet nawet , ulti daje potężny dmg.

Early: Pokaźne combo, z byle jakim supportem, strasznie ciężki do złapania i do zgankowania przy umiejętnym używaniu w i e spella,

Mid: Tutaj tkwi problem, jeśli w early nie złapaliśmy killa, powinniśmy nadrabiać farmą i jak jest możliwość kill stealować,

może i team będzie zły ale to otwiera bramę do złapania pokaźnej sumki na itemki,

Late:Dosyć dużo hp mało które ad carry tyle ma, a dmg jak dmg zależne już od itemów, także kille w tf łapie ten kto jest najszybszy.

Moje doświadcznie jako Graves:

Normale: około 100

Rankedy: 60

Opublikowano

Jeśli mówicie że jakikolwiek carry w late jest USELESS to można wywnioskować że jesteście do dupy. jak macie w mid game 15 farmy i gracie wtedy defensywnie bo przeciwnik was zabił 2 razy, TO SIE NIE DZIWCIE

nauczcie się, że to farma wygrywa gry, a nie kille

Zgadzam się w 100%

Nie patrz na niepewne posty, a zastosuj się do tych co konkretnie piszą.

| League of Legends |

| US | x_x | 1613 ELO |

Opublikowano

Swoją drogą Graves nie jest typowym Ad carry ale raczej AD casterem - większość jego dmg pochodzi z combo Q + R na papę, auto są raczej uzupełnieniem. Dlatego najmocniejszy jest w early mid game i dlatego potrafi pokonać większość innych AD carry mając mniej przedmiotów. Jego mocy nie ma co porównywać do mocy late game Vayne (chong-chong-piździong > u have slain an enemy) lub kog-mawa.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Graves jest obecnie jednym z najsilniejszych AD Carry. Jest mniej więcej tak samo silny w każdej fazie gry. W early dobry burst do tradeowania, midgame dobry oraz genialny late. Dlaczego genialny? Escape mechanizm ze steroidem AS z redukcją cooldownu z każdym autoatakiem, burst dalej robi pogrom na squishy targetach, i co najwazniejsze pasyw który z GA i Aegisem daje 200 armora i ~130mresa, dzieki któremu może spokojnie brać na klate jakiegoś anticarry bruisera. Jego minus to mały aa range, ale z dobrą obstawą tanka i supporta jest nie do zatrzymania. Jego late jest słabszy tylko od vayne, koga i tristany

Opublikowano

Ten co napisal ze cait jest lepsza niz graves w late jest totalnym idiota

jak dlamnie graves jest bardzo dobry nie umiem nim grac w late mid ale w ealy nim cisne ( jakos nie umiem sie nim ustawic)

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Ha! porównywać 15 killów do 50 creepów nie będę i nie mam takiego zamiaru. chodzi mi o to, że jak gracie defensywnie i FARMICIE do powiedzmy 25 minuty nieustannie (z recallami) to porównajcie sobie wtedy do golda i expa jaki mielibyście z gankowania

żeby nie było gravesa stanowczo polecam

Opublikowano

według mnie się nie opłaca po tym "patchu" dlatego że zminiejszyli mu prędkość ataku a i tak miał baaaardzo wolną oraz skill e daje mu mniej atack speeda

RlFQd56.png

Opublikowano

Dla mnie graves jest do dupy.

Nie jest warty swojej ceny.

Są lepsze postacie.

deaxy_syg01.png

Dałbym jeszcze UserBara ale max 1 obrazek :x

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu więc chyba nikt się nie obrazi jeżeli zadam swoje pytanie tutaj, hmmm? ^ ^

Więc moje pytanie brzmi. Jaki zasięg aa ma Graves? ( aa - auto attack )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...