Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

potrzebuje szybkiej odpowiedzi !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@iLikeGood

Sprostowanie. słowo

return 0;

nie zatrzymuje programu lecz pokazuje co program ma zwrócić do systemu jeżeli wykonał sie poprawnie :-). Najlepiej używać według mnie

system["pause"]

z bibliotreki windows.h

hcq0.png

Opublikowano

Najlepiej używać według mnie

system["pause"]

z bibliotreki windows.h

Co będzie miało znakomity efekt na niewindowsowych maszynach.

linki zewn.

Opublikowano

Znam kilka magicznych sposobów proawdzących do wyplucia pliku innego niż exe :).

Deklów możesz zachować dla siebie, nie mój poziom.

linki zewn.

Opublikowano

@jatokor

Jeżeli mu chodzi o *.exe to to bedzie dobre. A po 2 wlasnie jezeli chcesz odpalać *.exe na innym systemie hmmm... no coż to juz twoja sprawa ;)

hcq0.png

Weteran
Opublikowano

up.

a na jakim innym systemie ty exeka odpalisz deklu.

Nie rozumiem tego stwierdzenia. Co exe ma do tego?

Tak, poza tym, można odpalić exeka na każdym systemie, na którym jest dostępne mono, jeżeli ten program ofc. został napisany w c#, czy innym netowskim języku.

Opublikowano

Tak, poza tym, można odpalić exeka na każdym systemie, na którym jest dostępne wine, jeżeli ten program ofc. nie został napisany w c#, czy innym netowskim języku.

//Twoje żarty już dawno przestały być śmieszne. :<

mjut.png
Opublikowano

to się pochwal. jestem ciekaw.

Na codzień programuję na debianie. Jakbym się nie gimnastykował exe mi nie chce wypluć :(.

Po odpowiedniej ilości napisanych linijek kodu zrozumiesz, że lepiej pisać dobrze, niż tak, żeby działało.

linki zewn.

Opublikowano

Nie rozumiem tego stwierdzenia. Co exe ma do tego?

Tak, poza tym, można odpalić exeka na każdym systemie, na którym jest dostępne mono, jeżeli ten program ofc. został napisany w c#, czy innym netowskim języku.

że niby za co ten warn. ? "Obraza." czy określenie "dekiel" to obraza ? Xau wyjaśnić Ci co oznacza ?

prosze. http://www.miejski.pl/slowo-Dekiel "idiota, głupek" albo prościej MÓZG w określeniu osoby. pozdro, patol na tym forum...

a co do tematu, co wy pieprzycie że jeśli jest mono to zadziała skoro to nie jest C# tylko c++. gratuluję.

@off

ide stąd, poprostu szkoda słów...

Opublikowano

@UP

Daj spokoj oni widac nie znaja roznicy miedzy jezykami zaleznymi, a niezaleznymi od platformy. Mono tutaj nie ma nic wspolnego z odpaleniem exeka, bo domyslnie system nie wiem czego uzyc do odpalenia(mowa o systemach unixowych). Tak samo jak java i c# sa kompilowane do kodu posredniego wykonywanego na maszynie wirtualnej, dzieki czemu sa wlasnie niezalezne od platformy.

Zeby moc na linuxie odpalic exe, zadne sztuczki "kompilacyjne" nie pomoga, tylko trzeba rejestrowac w systemie rozszerzenie odpowiednio.

http://www.mono-project.com/Guide:Running_Mono_Applications

Tak wiec ma racje ze .exe domyslnie nie odpali na innym systemie, a jesli bedzie to na linuxie wine to z system("pause") da sobie rade.

Wyplucie pliku innego niz exe hmm. .obj? .o? mozna nawet na windowsie korzystajac z odpowiedniego srodowiska i przelacznikow kompilatora wypluc "linuxowy program", ale po co? Ogranicza nas tylko wyobraznia i niewiedza jak to kiedys ktos powiedzial.

Weteran
Opublikowano

a co do tematu, co wy pieprzycie że jeśli jest mono to zadziała skoro to nie jest C# tylko c++. gratuluję.

Nie my, tylko ja.

Powiedziałeś, że exeki działają tylko na windzie, a to nieprawda. Podałem zaledwie jeden argument, mówiący za tym, że nie tylko.

że niby za co ten warn. ? "Obraza." czy określenie "dekiel" to obraza ? Xau wyjaśnić Ci co oznacza ?

Tak, to obraza. Widocznie rodzice źle ciebie wychowali, skoro nawet nie wiesz czym jest obraza.

W dodatku nie miałeś żadnych podstaw, aby tak nazwać tamtego usera.

Opublikowano

Ale o czym ten "zakug" mówi, przecież program w C++ mogę skompilować pod każdą platformę...

Opublikowano

Ale o czym ten "zakug" mówi, przecież program w C++ mogę skompilować pod każdą platformę...