Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Naprawa RROD

mike11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam sie nad kupnem xbox z rrodem ale chce sie was zapytac czy da sie calkowicie wyleczyc konsole z tej awarii w domu bez specjalistycznego sprzetu. Widzialem na youtube jak to naprawiaja ale na jak dlugo starczy taka naprawa? a moze ktos z was zna jakis irlandzki/angielski sklep internetowy cos jak allego? Bo mam mozliwosc kupna konsoli z tego ''regionu''

Mam nadzieje ze post jest zrozumialy i sorry za bledy ale z telefonu pisze

Opublikowano

Z RROD nigdy nie miałem do czynienia, lecz wiem, że czasami wymiana pasty termoprzewodzącej pomaga.

Co do sklepu to spróbuj na ebay-u.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

wie ktos moze ile zaplace za przesylke z irladni/angli? I jak bedzie z przelewem jak np xbox kosztuje 400zl (po przeliczeniu :D) bo znalazlem pare ciekawych ofert

Opublikowano

Raczej nie oplaca sie pakowac w kloca z RRodem bo nawet profesjonalny rebbaling moze nie starczyc na dlugo.

ruch_13.jpg
Opublikowano

a powiecie mi jak to jest jak bym kupil iksa na ebay.co.uk np za 400zl i ile by kosztowala przesylka? Bo czytalem ze niby jeszcze clo moze byc nalozone i vat placic czy cos takiego. To ile by wynosil calkowity koszt?

Opublikowano

Lol skad mamy wiedziec ile ktos sobie wezmie za przesylke?Szukaj aukcji z dopiskiem "Free Shipping" czyli darmowa przesylka/dostawa.

Pierwsze z brzegu

http://www.ebay.co.uk/itm/XBOX-360-PREMIUM-CONSOLE-MODEL-/221119608429?pt=UK_VideoGames_VideoGameConsoles_VideoGameConsoles&hash=item337bc1766d#ht_4929wt_877

cena okolo 260zl + przesylka okolo 70zl.

ruch_13.jpg
Opublikowano

Ja ci xboxa z rrod moge naprawić za 10zł :P (jak wyślesz ją do cholandii 22zł :D)

Ps:

Rozkrecasz odłączasz napęd sprawdzasz czy jest rrod i jaki

2.Odłączasz wentylatory i sprawdzasz czy działa

3.Jak nie bedzie działać zdejmij rediatory z procesora i wyczyść je nałuż pożądną paste przewodżacą i załuż spowrotem wprawdz czy działa (powinna sie włączyć na chwile a potem złapać znowu rrod :) )

4.Jak to nie pomoże podłącz naped pod komputer przez sate i sprawdz w dosflash czy wykryje jeżeli tak podłącz napęd (zasilanie bez saty) włącz xboxa jak pokaże rrod to odłącz zasilanie całkiem od konsoli potem podłącz sate do napędu podłącz zasilanie konsoli i włącz powinaa działać jak włączy sie na chwile albo sie wogule nie właczy to odłącz wentylatory i podłącz od nowa :) (włącz konsole )

SORY ZA ORT ALE SIE SPIESZE I PISAŁEM TO NIE BIEGU :D

LECZ LICZE NA LIKE

2627930384.png

reklama w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

tylko jak dlugo bedzie dzialal xbox po takiej naprawie? bo moze dzialac pare lat albo 2 dni. na ebay'u szukalem x'a elite z plyta jasper ale podobno jak bedzie przechodzil przez granice naloza na niego VAT a w takim razie taki zakup nie bedzie sie oplacal. Moze ktos z was kupil xboxa z zagranicy i wymieni sie doswaidczeniami? Bo ja planuje kupic z ebay.ie lub ebay.co.uk

Opublikowano

tylko jak dlugo bedzie dzialal xbox po takiej naprawie? bo moze dzialac pare lat albo 2 dni. na ebay'u szukalem x'a elite z plyta jasper ale podobno jak bedzie przechodzil przez granice naloza na niego VAT a w takim razie taki zakup nie bedzie sie oplacal. Moze ktos z was kupil xboxa z zagranicy i wymieni sie doswaidczeniami? Bo ja planuje kupic z ebay.ie lub ebay.co.uk

Ja osobiśćie dostałem xboxa od brata w anglii na granicy kontrolowali itd i nic a kolega zamawiał z australii xboxa i nic :)

2627930384.png

reklama w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

no wiem na paczatku tylko sie pytalem o ten rrod a potem temat sie zmienil. Tylko teraz najwiekszy problem to VAT bo nie wiem jak z tym jest :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja kupiłem arcade'a i wierz mi, nie mam z nim żadnych problemów. Jeśli nie zależy ci na jakichś dodatkowych bajerach, które dodają tylko wyglądu to kup acade. Zalezy mi tylko na grach, a te są dobre, a jak masz zamiar kupić xboxa z rrod za załóżmy 250 złotych, to za same naprawianie wyniesie cię z 300. Arcade kupiłem za 345 złotych 3 miesiące temu i gram do dzisiaj.

9amUS1C.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...