Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Recoil

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No bo gram na serwerze deadmatch i 99% spotkań z wrogiem = śmierć. Nawet jak wróg ma ak47 to wali bez przerwy a ja z m4a1 (gustuję w tej broni oraz używam tłumika) walę seriami i od razu umieram.

Opublikowano

Bez komentarza.

Broń nie uczyni z ciebie pro gracza, tylko twoje umiejętności, z czasem to wszystko ogarniesz, a na razie ćwicz bo bez tego nigdzie nie zajdziesz i będą cie karać ;f

Opublikowano

silcended m4 nie ma takiego dużego jak ak. //aug i ssg552 to zło.

Ekhem, SILENCED -.- . I jedyne co może ci pomóc to taka króciutka rada..

Podczas bliższego kontaktu z wrogiem staraj się celować tylko w klatkę/głowę.

A gdy grasz na pewnym dystansie, odległości - napieprzaj leciutkimi seriami (po dwa/trzy pociski na raz, też celując w mniej więcej głowę.. Mi pomaga w tym specjalny przycisk na myszce :))

Opublikowano

Bez komentarza.

Broń nie uczyni z ciebie pro gracza, tylko twoje umiejętności, z czasem to wszystko ogarniesz, a na razie ćwicz bo bez tego nigdzie nie zajdziesz i będą cie karać ;f

Dlatego nie korzystam z tych porad dotyczących broni ponieważ każdy ma swój sposób gry.

Ekhem, SILENCED -.- . I jedyne co może ci pomóc to taka króciutka rada..

Podczas bliższego kontaktu z wrogiem staraj się celować tylko w klatkę/głowę.

A gdy grasz na pewnym dystansie, odległości - napieprzaj leciutkimi seriami (po dwa/trzy pociski na raz, też celując w mniej więcej głowę.. Mi pomaga w tym specjalny przycisk na myszce :))

Z daleka strzelam po 3/4 strzały a z bliska panikuje i wale na chama. Staram się nie panikować i strzelam dalej seriami bo widzę że na chama nie ma sensu. Ale dziwi mnie jakim cudem gościu z kilku metrów waląc na chama zabije mnie z ak47.

Opublikowano

@Up:

No cóż, powiem ci że odkryłem kiedyś już takiego cosia..

Jak wyspamowywujesz cały magazyn to masz 99.9% szans na zabicie kogoś. Ale jest to nieopłacalne :D

A czasami grafika ma jakby buga i ty wydzisz, że ktoś cie wyżyna spamem, a tak naprawdę idą tylko krótkie serie. LOLLOLOL

Opublikowano

Albo jesteś bardzo zielony w grach typu FPS, albo chcesz zostać za szybko profesjonalnym graczem. Najpierw zajmij się broniami typu M4A1, bo są łatwiejsze. Potem weź do ręki kałacha (AK47). Gdy go opanujesz, co jest ciężką przeprawą, to możesz cieszyć się z potężnego skilla. Nigdy nie będziesz dobry, jeśli grasz tydzień, miesiąc, rok. Przestajesz być botem dopiero po kilku latach napieprzania, mixowania itp.

Opublikowano

Mi tam na profesjonalizmie nie zależy byleby nie ginąć za każdym spotkaniem z wrogiem. Dzisiaj trochę się bawiłem ak47 i zauważyłem że broń jest strasznie silna ale na razie strzelam seriami. Wybiłem 4 osobową grupę wrogów bez większej straty hp.

Opublikowano

Wszystkie bronie, które wymieniłeś są proste w ogarnięciu.

Moja rada jest taka, że graj jedną bronią tydzień (m4), z m4 strzelasz seriami (4-5 strzałów), a jak ktoś blisko to bij full-auto i ciągnij celownik w dół. Tak możesz robić z każdą bronią, ale ty sam to musisz wyczuć. Każdy strzela inaczej.

Oglądałem kilkanaście turniejów LAN z udziałem profesjonalnych graczy i zauważyłem, że niektórzy np. na długiej (dd2) strzelają full auto przez całą długość i potrafią zabijać z piękną precyzją.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

m4a1 - według mojej skali 7/10, rozrzut dopiero po 4-5 nabojach

ak47 9.5/10, po 2 nabojach 3 jest na suficie

mp5 3/10, rozrzut minimalny

aug 8/10, nie polecam, recoil zbliżony do kałacha

sg552

8/10, tak samo jak wyzej

sygnatg.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...