Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] MoH (2010) - nieprecyzyjność myszki

Perdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam Medal of Honor (2010) i denerwuje mnie w tej grze to, że myszka jest nieprecyzyjna (to chyba się nazywa "wygładzanie"). W opcjach nie da się tego wyłączyć, a to bardzo utrudnia celowanie; po prostu ruchy myszy są takie niepewne, nie mogę nacelować odrazu dokładnie tam gdzie chcę, tylko muszę po kawałku przesuwać myszkę bo jak przesunę mocniej to nigdy nie wiem gdzie wyląduje celownik. A więc moje pytanie brzmi: czy można w Medal of Honor (2010) wyłączyć wygładzanie ruchów myszy?

mca.png
Opublikowano

Sprawdź czy myszka jest sprawna. Jak masz w ustawieniach "czułość myszy" to pobaw sie tym.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Tak jak to Jeron napisał, może to być wina myszki. Wina może, także leżeć pod stronie podkładki, gdzie w przypadku mojej myszki, nie może być w niej żadnych (nawet najmniejszych) załamań i dziurek. Pobaw się ustawieniami. Chyba nic więcej w takim przypadku nie będzie można zrobić. (Ewentualnie rozkręcić i wyczyścić myszkę, ale wątpię, że to pomoże. :))

1356746888-U334301.png

Opublikowano

Dzięki za starania, ale to nie to. Myszka nowa i 100% sprawna, z czułością też się bawiłem, ale tu chodzi tylko o Medal of Honor, bo w innych grach (np. BF3 lub CS:S) myszka działa jak należy.

Mi się wydaje, że to wina gry, dali tam jakiś głupi filtr albo przesadzili z wygładzaniem myszy. Powtarzam: myszka 100% sprawna. Tak jak w temacie: ruchy myszki TYLKO w MoH (2010) są nieprecyzyjne, niepewne (lub opóźnione?...). Tak... Może po prostu ruchy myszy są opóźnione??? Aha i to napewno nie z powodu małej ilości fps bo mierzyłem frapsem i mam od 70 do 200 (karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 690 (4gb); RAM - 16GB a procesor - Intel Core i7 tuningowany do 4.5 GHz; rozdzielczość natywna - 2560x1440)

mca.png
Opublikowano

UWAGA, PROBLEM ROZWIĄZANY!!!!!!!!

Po prostu w opcjach grafiki wyłączyłem synchronizację pionową i myszka działa jak w innych grach (czyli dobrze).

A więc: jak wyłączycie synchronizację pionową to myszka będzie wam lepiej działać.

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...