Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

Dash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze, mam pewne pytanie do Was. Mam internet z orange (dawniej tp) neostrada livebox. Sprawa dotyczy prędkości neta. Jakieś 2tygodnie temu tatuś podpisał nową umowę na szybszy net. Na niej pisze że obowiązuje od dzisiaj do 2014... Stara prędkość neta to 2mb a nowa 6mb. Tydzień temu mały problem z netem bo coś nie łączył to zadzwoniłem po technika. Przyszedł z jakże swoim pro sprzętem, podłączył to coś do kabla prze który idzie mi net i wykazało mu 6mb (zaznaczam że to było tydzień temu) a na kompie cały czas mam prędkość 2mb. Wiecie może jaka jest tego przyczyna? Bo jeżeli to z mojej winy to naprawimy, ale jeżeli to u nich coś sie pierdoli to musze na infolinie dzwonić jutro ;/

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Ale jak wytłumaczycie to, że w kablu "płynie" 6mb neta a ja na kompie mam 2mb?

Opublikowano

a czego ty oczekiwałeś ? że wszystko ci przyspieszy 3x bo zmieniłeś z 2mb na 6mb ? ZAPOMNIJ !

internet działa jak należy co najwyżej masz lepszy transfer przy ściąganiu plików czy oglądaniu filmów z serwerów które nie mają ograniczeń transferu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale jak wytłumaczycie to, że w kablu "płynie" 6mb neta a ja na kompie mam 2mb?

Tak że jeszcze Ci pakietu nie aktywowali, przez kabel może być nawet 20 mb ale pakiet który otrzymujesz masz nadal stary i tylko tyle będziesz miał.

Opublikowano

a czego ty oczekiwałeś ? że wszystko ci przyspieszy 3x bo zmieniłeś z 2mb na 6mb ? ZAPOMNIJ !

internet działa jak należy co najwyżej masz lepszy transfer przy ściąganiu plików czy oglądaniu filmów z serwerów które nie mają ograniczeń transferu

...

Sprawdzałem transfer, wynosi ~250kb/s a powinno być 600-700. Czy to wg Ciebie jest 6mb?

Opublikowano

Takie pytanko ty masz modem?

Bo jak kiedyś miałem liveboxa miałem taki trójkątny modem.

Może po prostu to przez modem dowiedz sie czy nie wymieniają na inny

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Nie wymieniają bo modem jest ok.

Mam takiego modema :

12362919_1_644x461_sprzedamlub-zamienie-livebox-tp-sagem-fst-3202-aleksandrow-kujawski_rev002.jpg

Opublikowano

Mi router TP-LINKA osobiście blokował transfer do 2mb/s, a mam neta 8mb/s.

Gdy przełączałem kabel tylko i wyłącznie na modem, działało normalnie (Speedtest.net i tam sprawdzałem ping i download),

ale przez router było maks 2mb/s.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Osobiście pc mam na kablu DSL a lapka na wifi (wbudowana karta sieciowa).

Net jest taki sam cały czas - probowałem już chyba wszystkiego, resetowanie modemu, odlaczanie kabli, wyczyszczenia mu danych i od nowa konfiguracja ... Cały czas jest 2mb.

Oto SS z speedtestu :

5042930b2542b.png

Opublikowano

Zresetuj live boxa może to coś da.Jeśli nie to infolinia cie ratuje.Moj kumpel jak brał 10mb z neo to mieli mu aktywowac to w next miesaiącu a po 3 dniach mial juz 10mb

Opublikowano

Clone MAC Adress w routerze dałeś?

Ze co? Ja nie mam routera ....

Na kablu siedzie ...

@czitek

Pisałem że resety nic nie dają ;/

Opublikowano

Ja w starym mieszkaniu miałem to co ty Wszystko nic nie pomagało a za którymś chyba z 4 razem jak przyszedł gościu od neta to zadziałało normalnie ale problemów było dużo .

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Poczekam do jutra, jeżeli nic to zadzwonie tam do nich. ;/

Opublikowano

Nic a nic. Zadzwoniłem dzisiaj, okazuje się że u nich w bazie widnieje prędkość 6mb więc raczej to po stronie kompa, wiecie jak to można naprawić?

Opublikowano

Robiłem tak. Wszelakie resetowanie ustawień, wgrywanie od nowa itd ...

Opublikowano

ja mialem podobnie tylko mi sie spalil livebox , dokladnie taki jak Ty masz i jak dali nowy to zamiast 6mb/s mialem 2 , zadzwonilem i sprawdzali i niby maja 6 , akurat byl taki pech ze byla burza i piorun spalil mi liveboxa drugi raz , dali trzeciego i juz bylo 6mb/s , nw o co to biega..

Opublikowano

Ehh nie umiesz czytać? Nie mam routera .. Kabel na PC, a na lapku karta sieciowa wifi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...