Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kogo na mida?

LaterToe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.png

Posiadam: 6300 IP

Zależy mi na: Kim kto da rade sam na midzie. (Ahri odpada)

Preferuję: Mid Hmm nie pogardzę jakimś magiem jeśli ktoś ma propozycje proszę pisać. Chcę grać tylko na midzie taka postać która sobie na początku poradzi no i później jeśli będzie taka potrzeba no to która da radę z teamem na midzie,topie bądź bocie.

Opublikowano

Czyli zależy Ci też na dobrej pomocy w tfach , z tego co widze chcesz w nich dużo zdziałać taką postacią będzie napewno Cassiopeia za sprawą jej ulta który nie raz przesądza o losach team fightów - robiąc Cię najważniejsza osobą w teamie .

Opublikowano

Polecam karthusa jest dość cieżka postacia ale za to jest bardzo dobry w last game przy bulidzie 1100ap mozesz grac 1v5

Dobra tez jest diana i troche mniej wymagajaca u niej zbijasz hp przeciwnika do polowy i masz go na combo

Opublikowano

Bierz Talona

Jest kontrą na większość Apków

łatwo moze gankować inne linie

Troszeczke na początku feddu i jest nie do pokonania

Opublikowano

Rozumiem każdy ma innego ulubieńca;p

A możecie mi troszke bardziej opisać? Lub podać np builda Cassiopei,Karthusa,Katariny na mida? Ponieważ no nie dawno zacząłem więc jeszcze tego wszystkiego nie ogarniam.

Z góry dziękuję:)

Opublikowano

No to na Katę polecam build:

Obuwie Maga

Miecz-Pistolet Hextech

Rabadon

Zhonya

Kostur pustki

Anioł Stróż.

Opublikowano

kata do 20 lvla gdy nie stunuja :). Ryze swietna postac i zarazem tania i nie myslcie 450 to slaba bo ryzem mozna samemu ciągnąc gry.

1337

Opublikowano

Kennen świetny champ.

Dobry w early/mid/late.

Idealny ult do tf.

Escape system z E.

W również idealne to tf.

Ciągle walisz stuny.

Mega harras z Q.

Opublikowano

Hmm ale czy na 13lvl będą to odpowiednie postacie? moze jakies jeszcze propozycje macie? Oczywiscie dalej proszę o buildy na mida:) Katarina odpada (czesto gram z kumplem a on ją ma) Kennenem grałem bo jest w rotacji i jakoś nie przypadł mi do gustu;/ A jak to jest z tym karthusem? Macie jakiegoś builda? Chyba, że sami macie jakąś strategię;p Czekam również na inne propozycje co do championów;)

Opublikowano

kennen dobry na mid dobry dmg harras z q + do tego stun po oznaczniu 3 znakami burzy.. aoe ult przydatne w tf dobry escape z e.. brak many w early game bardzo dobre zas w late juz gorzej bo jak zasadzisz dobre kombo to jests z energi wyczyszczony ^^

2 postacia jaka bym proponowal jest vladimir.. slabszy w early game ale w late kosi jest to mag ale zarowno hp tan. i tak samo latwa farma dzieki q i e escape systemes z w (plama) i przez chyba 2 sec jstes nie do stargetowania ( czyli nie do uderzenia) postac nie ma many zamiast tego uzywa wlasnego zycia ale to nie problem bo np z q masz wyssanie zycia ktore go sporo przywraca przy odpowdnim bulidzie.. Ulti jest boskie do tf bo zawyża otrzymywane obrazenia na 5 sec a po 5 sec zadaje obrazenia.. poczatkowo sobie nie radzilem al po 4/5 grze nim osiagam staty takie jak 9/3 czy 7/1 moze super ekstra nie jest ale najgorzj tez nie ;) ma dobry dmg i lifestyle ;)

Opublikowano

Gragas dzięki super ulti może okazać się bardzo pomocny . To samo Vlad , wytrzymały , ma damage i ulti również Team Fight'y wygrywa :D

Opublikowano

A więc przepraszam, że nie odpisywałem (Szkoła itd) dzisiaj znalazłem troszke czasu a więc troche opiszę:

-Kennen odpada;/ Grałem nim 1-2x no i postać nie dla mnie..

-Gragas nie podoba mi się..

-Cassiopeia odpada (To nie są rankedy itd) Ponieważ team nie zawsze ogarnie;/

-Ahri postać nie dla mnie

-Brand hmm ogólnie zainteresował mnie lecz nie wiem czy ogarnę;/

A co powiecie na kogoś z nich na mida:

-Katarina

-Karthus

-Fizz

-Caitlyn

Ogólnie są to moi faworyci.. Troszke nimi pograłem/widziałem itd:) Więc kogo z nich proponujecie? czekam na szybką odpowiedź (Od razu przy odpowiedzi po proszę o jakiś build do postaci na mida (Wg was oczywiście ))

Opublikowano

Swain :

+ CC

+ długie pozostanie na linii - pasywka, ulti

+ wytrzymały

+ free ignite i zwiększony dmg przez określony czas

- ulti dużo zjada

Opublikowano

Swain jest niezłym champem na mida ,a ostatnio widzę go rzadziej :P

Ma duży sustain, dobry harras,nieźle sobie radzi 1v1 na midzie,lecz zżera baardzo dużo many przez swoje ulti (20many/sec i się zwiększa co sekundę.)

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

A więc przepraszam, że nie odpisywałem (Szkoła itd) dzisiaj znalazłem troszke czasu a więc troche opiszę:

-Kennen odpada;/ Grałem nim 1-2x no i postać nie dla mnie..

-Gragas nie podoba mi się..

-Cassiopeia odpada (To nie są rankedy itd) Ponieważ team nie zawsze ogarnie;/

-Ahri postać nie dla mnie

-Brand hmm ogólnie zainteresował mnie lecz nie wiem czy ogarnę;/

A co powiecie na kogoś z nich na mida:

-Katarina

-Karthus

-Fizz

-Caitlyn

Ogólnie są to moi faworyci.. Troszke nimi pograłem/widziałem itd:) Więc kogo z nich proponujecie? czekam na szybką odpowiedź (Od razu przy odpowiedzi po proszę o jakiś build do postaci na mida (Wg was oczywiście ))

caitlyn odpada ad carry niee ;x

Fizz

- duży dmg , spowolnienie , łatwo uciec lub dogonić przeciwnika , fajne ganki

beznazwy1_xhxwqaw.jpg

Opublikowano

Caitl jest to postać ad, wiec raczej bot nie mid, fizz jest super na mida ;> ladne dmg, dobry escape, na 13 lvl raczej owni kazdego ;>

Opublikowano

Polecam Vladimira:

-łatwa farma

-nie musi mieć killi farma mu starcza,

-2 AoE skille,

-Dobry escape z w spella,

-Ap ma przelicznik na hp jak i na odwrót co robi z niego dosyć masywnego ap carry.

Opublikowano

Dobry jest GRAGAS. Łatwy , silny i gruby pijak :D

- ma dużo defa

- dużo dmg

- escape mechanism

- epickie ulti które odpycha

- fajny do grania

- nikt go prawie nie kontruje

18706.png

34469.jpg

34152.jpg

33870.gif

34500.png

mpccopy.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...