Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Crysis pobiera za małą ilość RAM'u

Machniuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Dzisiaj sobie chciałem porypać w crysis'a, niby spoko, ale po 20 minutach grania postanowiłem zwiększyć ustawienia na max! Niestety fpsy spadły mi do 20, ale po wpisaniu r_displayinfo 1 - zauważyłem że gra pobiera tylko 1GB Pamięci RAM. Jak to możliwe? Czytałem że crytek jest bardzo pamięcio rzerczy (pobiera do 4GB, a u mnie 1!);

Diagnoza jest pewna, wiecie jak uleczyć grę, i pozwolić na pełny pobór?

Mam: 6GB Ramu, i7-3610QM, GT630, Windows 7 64 bit

Gra jest uruchomiona na 32 bitach, ale niestety na win7 w 64 nie da się włączyć (tylko na xp da się), czy może być z tym problem? Ponieważ w Minecrafcie (no, porównanie jest zajebiste, wiem) miałem też problem z pamięcią ram, ale okazało się że wystarczyło zainstalować javę 64bit (i z 1GB do wykorzystana zrobiło się 4);

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

GT630 - komp z allegro? Ciesz się, że Ci na niskich chodzi.

Karta działa słabo, więc i gra nie potrzebuje brać więcej ramu.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie do końca, bo teraz grałem w Crysis Warhead na Full i miałem 30-45 fps, czasami spadało do 25, ale to rzadko. :)

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Fajerwerków nie będzie bo to laptop z zintegrowaną kartą i pewnie 128 bitow więc nie ma się co dziwić.

yyy GT630M to nie integra tylko dedykowana karta. GT630M jest trochę szybsza niż GT555M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...