Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PHP/MySQL]Prośba o przerobienie skryptu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, stworzyłem skrypt sprawdzający czy dany przedmiot(w tym wypadku kamien_expa) jest założony (w tabeli equipment, wierszu active jest wartosc"1") i jeżeli tak, dodający bonus, w tym wypadku premiaExp 0,2, jeżeli nie jest aktywny ten przedmiot bonus nie zostaje dodany.

Potrzebowałbym teraz skrypt, który sprawdzałby czy 5 przedmiotów jest aktywnych:przedmiot1,przedmiot2,przedmiot3,przedmiot4,przedmiot5 i jeżeli WSZYSTKIE 5 jest aktywnych przyznający bonus, ale jeżeli chociaż jeden z przedmiotów byłby nieaktywny (wartosc "0") lub w ogóle nie byłoby przedmiotu w tabeli equipment to nie przyznawałoby bonusu.

Męczę się z tym od wczoraj i nie mogę wymyślić w jaki sposób to zrobić, byłby ktoś wstanie przerobić ten skrypt podany przeze mnie, tak zeby mozna bylo go uzywać dla 5 przedmiotów?

$db->sql_query("SELECT * FROM `${prefix}equipment` WHERE `owner`='$name' AND `name`='kamien_expa';");
$x= $db->sql_fetchrow();
if($x['active']==1) {$Player['premiaExp']=0.2;} else {$Player['premiaExp']=0.0;}

Z góry dziękuję i pozdrawiam

kobi55

Sygna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...