Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] dotyczące Wukonga

KubeN5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dlaczego tak mało osób gra Wukongiem ? Przecież jest to świetna postać, sam wczoraj kupiłem i nie żałuję . Nie wiem, kiedy ost. raz widziałem jakiegoś Wukonga. Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego nikt nim nie gra ?

PS. Może podać ktoś jakiś ciekawy build pod tą postać?

Opublikowano

Wiesz jest bardzo dużo postaci w lolu, wukong jest jedną z 100 więc może się rzadko pojawiać. Ja np nie lubie nim grać, od pierwszego razu już mi się nie spodobał ;) Build sprawdź na solomid albo mobafire, wpisz w google "Wukong build mobafire" i Ci wyskoczy.

Kappa.

Opublikowano

Spróbuj tabi/merce trinity bloodtrister jakiś last whisper i suistain albo walnij 5x bloodtrister walniesz 4k z ulta i 800 z pałki :D. Wukong no tak rzadko go widać, ale właśnie grałem mecz z wukongiem. To jest dobry champion ma sporo dmg, w early jest bardzo mocny, a jego ult można powiedzieć, że niszczy tf.

Opublikowano

Jest to jeden z lepszych offtanków w late.

Sam nieraz nim gram, ale na wyższym elo się go nie widuje z powodu:

- słabe early, bez ganku junglera ciężko wygrać linie.

(zaraz ktoś napisze ja wukongiem zawsze wygrywam linite itd... napisał na wyższym elo, gdzie counterpick jest rzeczywiście counterpickiem i postacie ze słabym early są postaciami ze słabym early)

A co do buildu:

buty+3pot>2x doran>latarnia>merce>trinity>sunfire>MoM/wits end>GA

Na końcu sprzedajemy latarnie i kupujemy BT.

UP

HAHAHAHAHA wukong w early mocny. ok

Opublikowano

rownie dobrze moglbys powiedziec ze malo jest kazdej postaci [z wyjatkiem dariusa] bo jest ich tak wiele ze nie wszystkich spotkasz... ja na przyklad nie gralem od dawna z karma, a z wukongami juz czesciej, wiec to nie zalezy tez od ilosci postaci w grze poniekat, chociaz ona tez jest wazna.

Opublikowano

Spróbuj tabi/merce trinity bloodtrister jakiś last whisper i suistain albo walnij 5x bloodtrister walniesz 4k z ulta i 800 z pałki :D. Wukong no tak rzadko go widać, ale właśnie grałem mecz z wukongiem. To jest dobry champion ma sporo dmg, w early jest bardzo mocny, a jego ult można powiedzieć, że niszczy tf.

Po twoich op buildach widać, że do 30 lvlu Ci jeszcze trochę brakuje.

Wukong? Słabe early, brak cc przed 6 lvlem. Ja osobiście go całkiem lubię :P Chodź bardziej w jungli niż na solo topie.

Opublikowano

@up

Wu Kong słabe early? Hahaha.. Od 3 lvl robi co chce, sam go kupiłem, nie żałuję.

Opublikowano

Tak on ma słabe early.

UP

wg. ciebie pewnie jax ma dobre early.

Na normalach wukongiem da się pokonać yoricka na lini, ale to nie świadczy że wukong ma dobre early...

Opublikowano

Wszystko zależy od umiejętności Wukong to chemp dla kogoś kto nim lubi grać ja osobiście nie lubię i jak bym miał iść na solo topa to bym przegrał ale znam kilak osób co na ok 1800 elo spamują wukongiem każda postać jest do wyćwiczenia tak samo Viktor dużo ludzi co go kupuje to narzeka na niego . Bo nim grać nie umieją . Więc to jest kwestia gustu kto jakim chempem gra

a co do bulidu

- Buty i 3 potki

- HOG

- Kończysz buty tabi / merkury zależne od przeciwnika

- robisz Frozen Mallet

- Potem jakaś trinita :)

- maw of malmortius

- Z hoga robisz randuin's omen

- I to zależne od cb i przeciwnika ale i tak wymieniłem dosyć podstawowe itemy .

jako 6 item możesz złożyć

Thornmail - ( Zależy od ich ad jeżeli jest bardzo mocne to to składasz )

Guardian Angel - ( Mój ulubiony item może ci uratować skórę wiele razy i do tego daje armor i mag rezist )

Force Nature - ( Zależy od ich al jeżeli jest mocny ten item daje ci przewagę )

Mardredy - ( To jak chcemy się pobawić i te survi które mamy nam wystarcza )

1396292564-U784394.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...