Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Hyyym. Dlaczego? :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu prawie nikt nie umie wykorzystac mocy pluginu w 100%. czesto widze jak jeden drugiemu gada ze np zeby wylaczyc wybuchanie creeperow mususz pobrac jeszcze to i to. niewazne ze wszystko mozna zrobc w world guard.

juz niemowiac o flagach itp.

Do tego wiekszosc poradnikow ,,Wszystko o pluginie x,, zawiera okolo 20%...

tak samo na serwerach,,. Chce moda znam wszystkie komendy world guard itp,,

- No to jak zrobic cuba w miescice w ktorym bd dzialalo pvp. nie bd sie dalo z tamtad wyjsc. nawet komenda /spawn.

i najczesciej dostaje sie wiadomosc ze do tego potrzebna 20 dodatkowych pluginow.... a wystraczy world guard

Tak na zapas:

/rg flag cub pvp allow

/rg flag cub exit deny

/rg flag cub blocked-cmds /spawn, /home, /warp...

/rg setpriority x

(zamiast x odpowiednia cyferka zelazy od cubow obok)

i wrazie checi przeniesienia pozostalych flag ktore wysteopuja na cubie miasta oczywscie

/rg setparent cub cubmiasto

Wiec prosze wszystkich. udzielajcie poprawnych odpowiedzi i poiszcie wszystko jak trzeba. np ,, postawowy poradnik o worldguard,,

bo 100 procentowe powinien zawierac wszystkie komendy i flagi i ich objasnienia. oraz to czego czesto brakuje... flagi globalne

__global__

I to powinno sie tyczyc wszystkich pluginow juz niemowiac o World edit gdzie poradniki ze wszystkim niepostadaja nawet komendy //regen //neturalize //smooth i wiele wiele wiecej...

//regen - Generuja na nowo zgodnie z seedem wybrany kawalek mapy

//naturalize - swietna komenda. zamienia pierwsze 4 bloki kamienia na ziemie i trawe. szczegolnie przydatne jak sie robi np jakies gory i potem trzeba je urealnic :P

//smooth Wygladza zaznaczony teren przydatne po wklejaniu czegos zeby niebylo pionowych scian

Bledow w tym tekscie pewnie troszke jest. ale poprsotu jestem leniem :D Jak ktos ma jakies pytania co do we ,wg (inne pluginy tez niewiem mob arena czy cus dosc duzo znam, napewno nie wszystkie :D ale jednak cos) to pisac :) na pewno pomoge. o ile wiem jak. bo sama tez czasami mam z czyms problemy lecz najczesciej nikt inny niewie jak to rozwiazac i musze meczyc sie sama ;/

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Dziewczyna i taka wiedza o pluginach?

No, no ładnie. :)

Chociaż powiem Ci, że temat trochę bez sensu. Jak już to napisz porządny poradnik o jakiejś jednej rzeczy np. o flagach.

No i powinno to być raczej w tutorialach. ;)

Ale dam lajka tak na zachętę. Trochę się napracowałaś. ;)

Opublikowano

ech gdyby nie lenistwo bym poradnik zapewne napisala. A wiedze mi calkowicie do zycia niepotrzebna wsysam jak niewiem co.. ech gdyby w szkole tez tak bylo... :)

A nad tym poradnikiem to jeszcze pomysle

BukkitSmerf

Opublikowano

eeeem ale jak ty to widzisz? :) flaga sluzy do blokowania poszczegolnych komend i nalezy je potem wymienic. wrazie czego mozna tez pisac to w pliku w folderze worldguard (jak by np niestraczylo miesjca :P)wrazie wpisania allow bd zablokowana komenda allow ktora nic nie robi :D chyba ze blokuje wtedy wszystkie. ale to jest niezgodne z zadaniem powyzej.

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...