Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[CHAMP] 6300 IP NA MIDA

XxRafixX22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze brand z runami ma całkiem niezłe combo. Polecam też cassio, bardzo silny champ. Obadaj sobie także vlada. Nadaje się on na topa i mida (jeden z lepszych solo topów), super sustain, świetny heal (nie raz miałe akcje, że zostaje mi ~300 hp, a po 1/2 minutach mam full hp, to zależy jaki też enemy), super escape, zawaliste ulti (podwyższa obrażenia jakie przeciwnik otrzymuje nawet od Twojego teamu o 14% + dmg po 5 sekundach), świetna farma, świetny escape, jego skille zabierają życie - nie ma many/energii, świetny passyw (część ap zamienia na pz, część pz zamienia na ap), niestety bardzo słabe early (przez 7 lvl nie masz co próbować, chyba że na normalach grasz, to może coś ugrasz, ale cd na niskim lvl jest dobijające). Bardzo polecam vlada - mage tank ze sporym DMG :).

Opublikowano

Ja też jestem w podobnej sytuacji ale myślę o zakupie nowej postaci może coś ciekawego.

Ogólnie dosyć fajny jest Brand kontruje sporo postaci

Opublikowano

Brand:

- świetne combo

- Mega ulti, nie dość że zawsze doleci to może odbić się kilka razy co akurat miażdży dmg.

- stuny

- dobra farma

- nie wypada szybko z many co akurat rzadko się zdarza zazwyczaj grając na midzie to właśnie przeciwnik schodzi pierwszy z linii lub po prostu ginie bo nie ma many na skille.

Ziggs:

- dobry escape (W)

- slow + dmg dobry do farmy (E)

- świetne ulti do teamfightów

Według mnie to jedni z lepszych midderów

@down

nie wiem czy opłaca kupować się morgane skoro ona jest praktycznie na każdym drafcie/rankedzie banowana..

lownfast

Opublikowano

Moje zdanie jest takie:

Morgana:

Choć jest tania (1350 IP) to posiada zajebiście mocne skille. Łatwy do farmienia, harasu czy do inicjowania team fight'ów jest genialna.

- Pasyw który dodaje spell vamp'a na 1 poziomie 10 % Daje mocne survival.

- 'Q' czyli Blind, Skill shoot który na pierwszych levelach jest wspaniały do harasu z dodatkowym damage'em z 'W' . Stunuje na 2 sekundy więc do małej inicjacji jest również przydatny.

- 'W' czyli Plama, jednostki które w niej przebywają dostają niezły damage. Z 'Q' dobry do harasu, i strasznie przydatny do farmienia.

- 'E' czyli magiczny shield, wszystkie efekty CC i chroni nas od pewnej ilość obrażeń magicznych. Można uzywac go na innych chempach.

- 'R' ULTIMATE czyli ogromne CC w jednym skillu. Wyłapuje przez "lasery" bohaterów którzy znajdują w pobliżu i za daje im obrażenia, a po 3 sekundach wszystkie chempy które zostaną pod działąniem tej wiązki dostają kolejny damage i jeszcze zostaną ze stun'owani na 2 sekundy,bardzo przydatny do team fight'ów . W połączeniu z Zhona'ą sieje zniszczenie.

Po prostu fajna babka xD

Opublikowano

Polecam ci karthusa.

Plusy:

- dobry dmg

- spam z Q

- aoe slow

- przydatny pasyw

- globalne ulti - łatwe kille

Minusy:

- papier

- zazwyczaj jest focusowany jako pierwszy

Opublikowano

W bardzo podobnym wątku:

http://www.mpcforum.pl/topic/714521-champktory-bedzie-najlepszy/page__st__10#entry5176967

Stawiam na Cassio i Morganę (wspominam też o Ahri - ale tą już masz)

Opublikowano

Ja Ci polecę stracha na wróble - Fiddlesticks. Postać ta jest za 1350, ale robi zamęt w TF.

Plusy :

+ świetne CC

+ wysysanie - odbiera komuś hp, a daje nam (ale łatwo skontrować)

+ AoE ulti + mini teleport

+ pasywka - mini Abyssal Scepter

Minusy :

- trudna farma

- manożerny

Jak się nie spodoba Fidd, to może Swain?

+ trudny do skontrowania

+ długo pozostaje na linii, dzięki ult i pasywce

+ CC

- jego ulti zjada strasznie dużo many

Opublikowano

Ahri według mnie.

True dmg, niezły harras, dobra farma q+e, ulti mobilne do ucieczki/gonitwy/gank.innych lini.

Dodatkowy % spell vamp z pasywu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...