Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Postać 3150 IP

ZboruchPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Shen nie ukrywam że to trudna postać i sam jej do końca nie ogarniam ale w rankeda same posiadanie go nawet jest ważne bo zawsze możesz się z kimś zmienić a Shen to naprawdę op postać.

Karthus ciekawy mider da rade wycarrować grę ale jak przegrywasz im lane to możesz stać się bezużyteczny.

Mordekaiser polecam Ci raczej tą postać lecisz tym czymś na mida nie idź na solo bo tam jest cienki (moje zdanie) maksujesz e potem w miażdżący dmg trzeba tylko zrobić dobry bulid (jeśli się na jego zdecydujesz mogę go rozpisać) Mordą przegrałem lane tylko raz z Morganą, w early tfach rozwalisz ich ad carry z ulti i macie 6 vs 4 i dotego x2 big dmg ap/ad.

Katarina ciekawa sprawa dużo o niej nie powiem bo nie grałem nią po tym nerfie (czy jak kto woli wzmocnieniu) Moge wypowiedzieć się jedynie tyle że ostatnio grałem z kolesiem któy w miarę ją ogarniał i bardzo dobrze kontrował Lux w tfach zgarniał po 3 fragi, ale przeciwnicy byli trochę nie ogar.

Opublikowano

Shen?

Całkiem niezły jest, tank.

Farmi się nim znakomicie dzięki pasywie + sztyletowi(co daje również dobry harras).

Niezły sustain na lini, ma dobry system escape.

Ulti może uratować komuś dupę.

Opublikowano

Karthusa nie bierz, moim zdaniem bardzo słaby mider. Q łatwo ominąć, a przeważnie jest to tak - karthus spamuje Q ,a za minute patrzy, że ma 0 many -_-. Niby ma za zabicie mane, jednak nie raz przekonałem się, że ta postać jedyne co potrafi to slowować i rzucać ulti ...

Katarina - ostatnio dość popularna, niezłę DMG, świetna farma, harras, mocne ulti, jednak jest to papier. A i masz flesh w skillach :D bardzo przydatny, zarazem wkurzający dla przeciwników :P

Na temat mordy nie bd się wypowiadać bo nie wiem, widziałem jaki potrafi być silny, jednak odciągniesz go od minionów (late game) i już tak różowo nie jest. Jednak zbieram na niego, bo ma całkiem ciekawe ulti :)

Shen - świetna postać, po prostu OP. Super tank, jednak z lepszy z niezłym DMG. Ma heala, dash który yy sprawia, że przeciwnicy Cie zaczynają atakować (50% mniej obrażen otrzymujesz), niezła tarcze, + Q do harrasu. Jego ulti niszczy system, nie raz uratujesz team przed śmiercią.

Ciężko powiedzieć kto lepszy, to zależy czy wolisz być papierem z super DMG, czy tankiem ze średnim DMG< czy jak ? :D Jednak Shena polecam, super postać.

Obczaj też Lux :D

Opublikowano

Lux z ijoanami, rabadonem i LB sieje pogrom ! Jej ulti zabiera carry pół hp ! Każdy carry i jacyś słabsi offtancy padają na combo. Jedyny - w lux to manożerność i długie CD ;/, jednak harras ma boski z E + aa :D (aa - auto attack ;)). na 18 lbl passyw lux zadaje 190 dodatkowego DMG jak się nei mylę + LB (zależne od ilości ap, jednak jest to tak średnio 200-600 nawet, no zależy ;D). Q >E>aa>detonacja E> Ulti (ulti detonuje pasyw)> i pewnie już padł, jak nie to aa ^^. Do tego lux ma tarcze, która chroni przed ignite Ciebie i sojuszników ( tylko celnij sobie czasem, jak ktoś z teamu Ci ucieka xD). Oczywiście jest to carry, więc bardzo łatwo zabić, chociaż gangi też łatwo uniknąć - Q daje klatke na dwoje + slow i możesz mieć nawet double (tyle się pogrywało lux, że zdarzyło się pare razy ^^). Postać na prawdę daje dużo zabawy z gry, polecam Ci ją gorąco. :D

Btw. na 3 poziomie ulti ma CD 24.4 sekundy z Morello :D

Opublikowano

Nie bierz Lux, wywali combo a potem może się jedynie schować i jest mało przydatna.

Karthus słaba postać? No niezupełnie. Oprócz jego cienkiej mobilności nie widze w nim nic słabego. Ogromny DMG z Q , z E również, sciana udaremniajaca przeciwnikowi ucieczke. Wyborne ulti, swietna postac na mida.

Shen to typowy tank, dużego dmg nim nie zrobisz ale jest to jeden z najlepszych tankow w grze, swietne ulti, możesz się z jednego końca mapy przenieść na drugi (TP do swojego) i nie raz uratuje sojusznikowi dupe, i możesz się wpieprzyć w sam środek TF, potem taunt przez środek TF i wygrana w kieszeni. Polecam.

Opublikowano

Nie bierz Lux, wywali combo a potem może się jedynie schować i jest mało przydatna.

Karthus słaba postać? No niezupełnie. Oprócz jego cienkiej mobilności nie widze w nim nic słabego. Ogromny DMG z Q , z E również, sciana udaremniajaca przeciwnikowi ucieczke. Wyborne ulti, swietna postac na mida.

Shen to typowy tank, dużego dmg nim nie zrobisz ale jest to jeden z najlepszych tankow w grze, swietne ulti, możesz się z jednego końca mapy przenieść na drugi (TP do swojego) i nie raz uratuje sojusznikowi dupe, i możesz się wpieprzyć w sam środek TF, potem taunt przez środek TF i wygrana w kieszeni. Polecam.

Karthus - traf sobie z Q (ogarnięty grasz z łatwością to omija), wystarczy na niego stun i po karthusie, bo jego największe DMG bierze się z Q, a E nie może mieć zawsze włączone - podbiega taki jax skacze od razu stunuje, a taki karthus nie właczy ani ściany, ani nie odpali e, bo padł... Wypróbuj lux na PBE, oczywiście jest wiele postaci które ją kontrują, no ale to chyba norma.

PS. Grając vladem, pojechałem karthusa na 3 lvl, gdzie to przy vladzie ogromny wyczyn (ogromne CD).... Wyszedłem z połową HP, wystarczy troche pouciekać, on straci większość many, potem może tylko nas z aa bić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...