Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie/Problem] Różnica między launcherami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam!

Posiadam binke z 2k11 roku z tej paczki wielki update od ymira i nie mam na niej problemu połączenia się do serwera hamachi.

Lecz kiedy przeniosłem serwer na VPS wyskakuje ciągły błąd łączenia się z serwer. Po zmianie binki na inną, odpalaną przez surę oraz zawierającą serverimfo.py wszystko działa jak należy. Dlaczego nie mogę łączyć się z VPS za pomocą bikni której używałem na hamachi?

Proszę o pomoc, oraz pozdrawiam!

Opublikowano

UP Oczywiście że IP mam poprawnie wpisane. Mam dwie binki jedną tą exe z 2k11 i drugą uruchamianą przez launcher. Ta pierwsza nie zawiera serverimfo.py nie na niej nie mogę się połączyć z serwer, natomiast ta druga posiada serwerinfo.py i działa poprawnie.

Opublikowano

Zauważ, ze na surce na hamahi połączysz się na serwer i ty i ktoś inny przez sieć hamahi, ale na zwykłej bince połączysz się tylko ty ale ktoś inny już nie. Co do tego, że na tej bince nie działa VPS to trochę dziwne, już chciałem źle napisać, że używasz złej binki, ale właśnie sprawdziłem i używasz tej właśnie chyba najlepszej, wiec szukaj błędów gdzieś w plikach root. W update yamira była poprawka do root może coś tam masz nie tak co działało ci na hamaku.

I pamiętaj, ze surka łączy się przez ip z pliku serwerip.cfg z katalogu metina nie z root!!!

Opublikowano

UP No tak słuszna uwaga, poprawkę wgrałem nic to nie dało, próbowałem też binkę z innego serwera (podobna) i również nie działało;/ W rootach zmieniłem tylko IP z hamka na VPS ;/ Jakieś pomysły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...