Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ezreal vs. Vayne

bATc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie to Ezre . Vayne może i ma trochę większy damage ale Ezre ma lepszy harass i global ulti :(

Opublikowano

Mam obie postacie i tak:

Ezreal jeśli grasz 4fun, a Vayne jeżeli masz dobrego, ogarniającego supporta i grasz poważną grę, w której dajesz z siebie maksymalne możliwości - Vayne > Ezreal jeśli chodzi o wymagania skillowe i ogólnego ogaru (np. Ezreal ma dobry system ucieczki, który jest lepszy od Vayne)

76561198026780786.png

Opublikowano

Moim zdaniem dużo lepsza vayne. Sądzę, że Ez to tylko Ulti i nie raz się o tym przekonałem. Oczywiście zdarzają się jacyś lepsi, ale nie jestem przekonany za tą postacią. Vayne lepszy dmg, warunkowy stun, świetne ulti, które pomaga z przeciwnikiem kiedy macie około 200 hp oboje :P. Mini dash, który dodaje dmg, ew. do ucieczki też coś pomoże :D. Polecam vayne, bardzo ciekawa postać.

Opublikowano

Stawiam na Ez'a :

- Q jeśli w AD to b.duży dmg do tego na ten właśnie skill dostanie mini buffa (będzie kosztować o troszeczkę mniej many)

- W jest przeważnie do pushowania

- E free escpae mechanizm

- R global ulti o ładnym dmg

Cpt%20Vezzie_eune_64_3_logo.png

Opublikowano

Ez daje więcej funu z gry niż Vayne, poza tym harass Eza zniszczy Vayne w early, chociaż nie jest już tak dobry w late. Za to jak Vayne się nafeeduje to w late nic już jej nie powstrzyma. Stawiam na Vayne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...