Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[champ] Akali vs Anivia vs shaco

sinet114

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Akali vs Anivia vs. Shaco

Zależy mi na: zabawie ładnych statystykach jak ogarne i zeby sie szybko nie nudziłą

Dodatkowe informacje: jak wyżej obecnie gram Ezrealem

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Shaco jest to jungler który ma w miarę łatwą jungle postać ma dobre ganki ale ma swoje wady małe hp, focusowany. Gra tą postacią jest trochę ryzykiem bo dużo zależy od startu trochę trzeba go ogarnąć, nawet nie próbuj robić go pod ap bo to głupota -,- Bijesz zawsze w plecy jak się wyffedujesz masz full bulid w early ogromna kosa atakuejsz w plecy/

Anivia fajny harras ma ta postać typowy midder ma tą swoją ścianę do któej może złapać wroga ale też może tym przeszkadzać swojej drużynie dużo tym nie grałem więc nie potrafię się dokładnie wypowiedzieć

Akali nie grałem nigdy ale po tym co widzę wydaje mi się że jest w miarę łatwa i sporo kosi dmg od samego początku ma dmg z dupy jak katarina

Opublikowano

a co sadzicie o Urgocie ?

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Urgot jest niedocenionym carry (przynajmniej na low elo) i według mnie bardzo dobrym carry

polecam go z powodu - harrasu z Q + E, ale niestety nie pamietam co to na W miał...

za chwile go kupie bo juz mialem kupować i napisze

Opublikowano

Polecam Akali :

+ chory dmg (w early, mid jak i late)

+ 3 dashe, niski CD na ulti

+ escape

+ idealna do wybijania wrogich carry

+ energia

+ po złożeniu lich banu z Q potrafi zabrać 1/2 hp.

- troche papierowa, ale dzięki bańce w TF jesteśmy nieuchwytni dla carry.

Opublikowano

Może Akali?

Nie ma many, ale energię co pomaga w budowaniu się, na 6 lv piękny harras dzięki dashowi do enemy/miniona.

Dobry system escape, niezłe dmg, ogółem jest to świetna postać, tylko trzeba ją ogarnąć i się w nią wczuć.

Opublikowano

Urgot jest niedocenionym carry (przynajmniej na low elo) i według mnie bardzo dobrym carry

polecam go z powodu - harrasu z Q + E, ale niestety nie pamietam co to na W miał...

za chwile go kupie bo juz mialem kupować i napisze

Chyba E + Q, bo E to trutka, a Q to haras. Pod W ma tarcze, a jak masz wł tarcze, to wszystkie ataki urgota spowalniają cel.

Jeśli nie chcesz się szybko znudzić, to weź Shaco bardzo przyjemna postać.

Plusy :

+ niewidka/free flash

+ pacynki, dobre do jungli jak do 1vs1

+ slow i jest szansa, że atak nie wejdzie (miss)

+ klon - ulti

+ pasywka :)

Minusy :

- trochę manożerny

- jeśli mamy bufa i jest klon, to jest duża szansa, że rozpoznają właściwego Shaco

- papierkowy trochę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...