Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Nocturne - Koszmar w jungli

Denisior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lolnocturnefrozenterror.jpg

N o c t u r n e

1. Opis skilli

561b.png

Zwiastun Zmierzchu

Nocturne ciska ostrzem cieni, które zadaje 60/105/150/195/240 (+0.75) pkt. obrażeń fizycznych i pozostawia na 5 sek. Ślad Zmierzchu. Trafieni przeciwnicy także zostawiają za sobą Ślad Zmierzchu.

Przebywając na tym śladzie, Nocturne przenika przez jednostki, otrzymuje 15/20/25/30/35% premii do prędkości ruchu oraz 15/25/35/45/55 do obrażeń od ataku.

Cena - 60/65/70/75/80 pkt. many

Zasięg - 1125

562nv.png

Całun Mroku

Biernie: Nocturne zyskuje 20/25/30/35/40% premii do prędkości ataku.

Użycie: Nocturne tworzy na 1,5 sekundy magiczną barierę, która blokuje następne wrogie zaklęcie.

Jeśli tarcza wchłonie zaklęcie, bierna premia do prędkości ataku Nocturne'a podwaja się na 5 sekund.

Cena - 50 pkt. many

Zasięg - 0

563j.png

Niewymowna Groza

Nocturne umieszcza w umyśle przeciwnika koszmar, zadając 50/100/150/200/250 (+1) pkt. obrażeń magicznych w przeciągu 2 sek. Jeśli przez ten czas Nocturne pozostanie w zasięgu, cel zostanie przerażony na 1/1.25/1.5/1.75/2 sek.

Cena - 60/65/70/75/80 pkt. many

Zasięg - 425

564v.png

Paranoja

Nocturne zmniejsza zasięg wzroku przeciwników i ukrywa przed nimi sojuszników na 4 sekundy.

Kiedy Paranoja jest aktywna, Nocturne może rzucić się na wrogiego bohatera, zadając mu 150/250/350 (+1.2) pkt. obrażeń fizycznych.

Cena - 100 pkt. many

Zasięg - 2000/2750/3500

565p.png

Ostrza Cieni

Co 10 sekund następny atak Nocturne'a zadaje wrogom w okolicy 120% obrażeń fizycznych, jednocześnie przywracając mu punkty zdrowia za każdy trafiony cel.

Każdy atak Nocturne'a skraca czas odnowienia o sekundę.

2. Plusy i minusy

+ szybka i zrównoważona dżungla

+ doskonały w pojedynkach i kontr-dżunglowaniu

+ dobry farmer i pusher

+ fantastyczny ganker przed 6 jak i po 6

+ wszystkie umiejętności mogą być używane offensywnie jak i defensywnie

+ dobry we wszystkich etapach gry, a najbardziej w early-game

+wysoki base damage i może być budowany pod offtanka

- mało cc

- często focusowany jeśli nie ma sojuszniczego supporta

- nie jest wytrzymały tak jak pełny tank

- Zwiastun Zmierzchu i Całun mroku wymagają praktyki, żeby być dobrze używane

- Paranoja ma mały zasięg na wcześniejszych levelach

3. Runy

greatermarkofalacrity.png

Greater Mark of Alacrity - za każdą runę dostajemy +1,7% atk. speed

greaterglyphofshielding.png

Greater Glyph of Shielding - za każdą runę dostajemy +0,15 magic resist co level

greatersealofresiliencek.png

Greater Seal of Resilience - za każdą runę dostajemy +1,41 armor

greaterquintessenceofde.png

Greater Quintessence of Desolation - za każdą runę dostajemy +3,33 armor penetration

4. Masterki

masterki1.png

Masterki bardziej w stronę offtanka.

masterki2.png

Masterki w strone tanka.

5. Rozdawanie skilli

skille.png

6. Buildy

JUNGLE

3154.png3111t.png3091.png3143.png3022i.png3072.png później możemy zamienić 3154.png na 3005a.png

RESZTĘ DODAM W NAJBLIŻSZYM CZASIE NA DZISIAJ SIĘ NAMĘCZYŁEM ;D (rozwinę buildy, kolejność junglingu itp.)

nudsyg_zps005130d2.png

Opublikowano

W buildzie nie napisałeś nic szczególnego, załóżmy że MR są zbedne a ty Wit Ends'a kupujesz? Nie napisałeś co kupić na start. Nie podałeś rozdawania skilli, czyli poradnik *****owy.

Btw. Nie ten dział

Nie wiem jak można się tym zmęczyć, mogłeś wszytko dać odrazu a nie teraz będziesz wszytko edytował i dodawał. Po co dajesz build, skoro nie jest gotowy i będziesz go rozwijał, a co kupić na początek to nie jest nic trudnego.

Opublikowano

niestety resztę dodam później jak robiłeś poradniki to może wiesz ile je się robię a nie będę robił poradnika non-stop 6 godzin wiec resztę dodam do jutro.

BTW. rozdawanie skilli dodałem :)

+proszę o przeniesienie tematu gdyż nie zauważyłem ze dodałem do działu z ogólnymi tematami

nudsyg_zps005130d2.png

Opublikowano

Przejrzysty poradnik , ale jak ulti może być do uciekania , skoro tylko na przeciwników go można użyć?

No chyba ,że chodziło ci o utrate widoczności enemy , no ale nie wiem czy to jest bardzo pomocne jeżeli np.2-3 osób biegnie za tobą .

Poradnik 4/5 .

Opublikowano

No opisałeś tylko bulid i runy a jak grać już nie napisałeś a po za tym runy bardzo źle dobrane

Nieb - na płaskie mag rezisty

A Esencje - na Ad płaskie innej opcji nie ma .

A co do bulidu za bardzo określony nocturne jest to postać dosyć sytuacyjna więc bildu takowego nie określisz mogłeś dać np merkury lub tabi itd .

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Runy ja wole inne, ale jak kto lubi.

Build beznadziejny. Brak sytuacyjnych, gdzie jest cokolwiek z armor pene w itemach? Vs Kog Ad Carry, Support GP, Talon na midzie, Renekton top i Shyva w jungli nadal będziesz składać merki?

Nigdzie nie ma nic o wardach i oraclu.

Brak kolejności jungli (większość wie jak, ale dla nowych może się przydać), fazy gry.

Ogólnie słaba tut.

RESZTĘ DODAM W NAJBLIŻSZYM CZASIE NA DZISIAJ SIĘ NAMĘCZYŁEM ;D (rozwinę buildy, kolejność junglingu itp.)

Trzeba było to dodać przed opublikowanie poradnika. Ocenia się to co jest, nie to co chcesz dodać.

Opublikowano

Nie, nie nie ! Słaby tutorial, dlaczego Fear na 2 poziomie? Będziesz gankował bot czy coś? Wyjaśnij mi dlaczego?

Przeczytaj jego W !

Biernie: Nocturne zyskuje 20/25/30/35/40% premii do prędkości ataku.

Pasyw mu daje prędkość do ataku, czym ma potem robić reda/blue ? Fearem?

Słaby, ogólnie widać, że nie starałeś się. Po za tym tutaj nie ma nic nowego, ciągle to samo i tylko to co zauważyłeś grając nim.

| League of Legends |

| US | x_x | 1613 ELO |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...