Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Lagi

kkoondzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam następujący problem. Mam dość dobry komputer wszystkie wymaganie do gier w które chce grać spełnia lecz co jakieś 2/3 minuty zaczynają się potworne lagi na 1 minute przez co nie możliwym jest granie w cokolwiek. Kiedyś wszystko działało normalnie. W grze League of legends i Star craft pomogło obniżenie detali i całej reszty do minimum mimo że kiedyś grałem na maksymalnych detalach i gry chodziły płynnie. Proszę o pomoc programy zwiększające ilość Fps'ów nie działają. Myślałem że może być to spowodowane tym że nigdy nie czyściłem komputera. Lecz to nie pomogło proszę o pomoc.

Opublikowano

Skanowałem wykryło kilka nieszkodliwych wirusów. Sprawdziłem miałem zepsuty wiatraczek od karty graficznej. Ale wciąż nie działa po czym okazało się że mój procesor graficzny ma 90 stopni kupie pastę termoprzewodzącą napiszę jeżeli coś się zmieni.

Opublikowano

Komputer się może przegrzewa. Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej. Przeczyść kompa Ccleanarem.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

A może po prostu format?

Jeżeli nie masz innych "pomysłów", to spróbuj :)

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

Właśnie, może po prostu komp potrzebuje "odświeżenia", czyli format zrób. Kiedy wogóle aktualny system instalowałeś? I Windows oryginał (szczerze pisz), czy pirat? Bo jak pirat to normalne... każdy Windows piracki się po jakimś czasie (bliżej nie określonym) zamula i wogóle porażka :) Ewentualnie CCleaner, dobry anti-malware czy coś i rozkręć podzespoły, przeczyść sprężonym powietrzem i złoż, pamiętając o paście termoprzewodzącej (jeśli nie znasz się na rzeczy, nie jesteś do końca pewny, że dobrze to zrobisz to oddaj w ręce dobrego informatyka). Ale format to najprostsze rozwiązanie :)

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Windows instalowałem jakiś pół roku temu niestety mam jeden dysk a mam dosyć ważne pliki na komputerze i nie mam ich gdzie zgrać więc nie robiłem formatu. Mam Windows 7 pirat. Nie wiem czy to ma znaczenie ale zmieniłem z Windows xp orginału. Pastą przed chwilą nasmarowałem ponieważ nie dawno mi przyszła. Temperatura spadła do 50-59 stopni. Nie wiem czy gry dobrze działają w każdym bądź razie zaraz pobiorę CCleaner i sprawdzę czy to coś da.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Przepraszam, zapomniałem o tym temacie. Pasta pomogła! Lecz wiatraczek w końcu padł a windows całkiem padł... Nawiasem mówiąc poraszka :( W najbliższym czasie kupie kartę graficzną i zrobię format. Dziękuję wszystkim za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...