Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie - Funkcja MouseClick, a gra

MpK7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem kompletnie zielony w tym temacie, dopiero zaczynam lapac cos skrawek po skrawku i moze niebawem bede w stanie stworzyc cos istotnego (marzenia :D).

Wiec... stworzylem cos takiego ze zlepkow jakie znalazlem na forum:

$enabled = False
HotKeySet("{F7}", "endis")
HotKeySet("{F8}", "end")
Func endis()
If $enabled = False Then
$enabled = True
Else
$enabled = False
EndIf
EndFunc
Func end()
Exit
EndFunc
While 1
While $enabled = True
MouseClick("right", 671, 364)
Sleep(200)
Send("{SPACE down}") ;wciska i trzyma spacje...
Sleep(10) ;... przez 5000 milisekund, czyli 5 sekund
Send("{SPACE up}") ; puszcza spacje
Sleep(200)
WEnd
WEnd

czyli w skrocie "cos" co klika mi mniej wiecej na srodku ekranu (no dokladniej w punkcie w ktorym mi pasuje),

prawy klik myszy, a nastepnie klika spacje.

Wszystko pieknie ladnie, klika mi slicznie po tym jak myszka szaleje na pulpicie, ale problem pojawia sie gdy takowa akcja odbedzie sie

na oknie gry (Mu Online), do ktorej wlasnie mialem ochote uzyc tego "skryptu"(tak to mozna ujac?).

Wiec mam pytanko, czy to ja cos zrobilem zle, czy musze gdzies cos wpisac by moj skrypt dzialal pod ta aplikacja, czy

moze gra jest zabezpieczona (napotkalem wspominke o tym, lecz w liscie gier MuO ujete nie bylo).

Z gory dziekuje za odpowiedz ;].

Opublikowano

no wiec wyglada to tak, ze gdy w tle nie ma okna tejze mojej gry to klika normalnie, czego efektem jest pojawianie sie paska z wlasciwosciami, nowym folderem etc. obok kursora, zas jesli w tle jest ow wyzej wymieniona gra, wtem nic sie nie dzieje, myszka najezdza na okreslone wspolrzedne, lecz nic nie robi, ujme to inaczej: nie daje oczekiwanego efektu w oknie gry.

Opublikowano

Gra najpewniej jest zabezpieczona :P Jeśli jest jakiś bypass albo obejście pozwalające włączać cheaty to uruchom przez niego grę, jeśli nadal by nie działało zobacz ten TuT'ek

http://www.mpcforum.pl/topic/552124-mini-kompedium-wiedzy-na-temat-klikania-w-nieaktywnych-oknach/

choć wg. mnie i tak nie zadziała :P

Opublikowano

no spoko, chcialem sie tylko to dowiedziec ;], dzieki za odpowiedz. Praktycznie do zamkniecia, bede musial meczyc sie z Taskerem, albo moze kiedys cos stworze w innym jezyku xD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...