Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złożenie nowego Komputera 3100-3600zł

Vider3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , mam mały problem z złożeniem kompa w takiej cenie jaką podałem w temacie

Ja złożyłem coś takiego

Procek - i5 2500k

Płyta - ASRock P67 PRO3

RAM - Gaming 8GB RAM kit 2x4gb 1333MHz DDR3

DVD - http://www.morele.net/asus-drive-dvd-rw-e-green-24x-black-panel-sata-bulk-drw-24b5st-blk-b-as-463846/

Obudowa - SIlentium Brutus 410 Pure Black

Zasilacz - FXF Core 550W

Wietrzenie/Chłodzenie - SilentiumPC Fortis HE 1225

Dysk Twardy - Western Digital Caviar Blue 3.5" 500GB SATA III

Karta Graficzna - (Gigabyte) ATI Radeon HD 7850 1GB GDDR5 - Podobno zajebista

Monitor - LED iiyama ProLite 23"

Mam Dylemat co do dysku twardego bo poszukuje jakiegoś szybkiego i żeby miał 500GB , bo nie wiem czy ten jest dobry , i jeżeli ma być drogi to można zmienić monitor do 21"/22" cale , jeżeli da sie znaleść to żeby miał FHD.

Chciałbym wiedzieć czy ten komputer jest dosyć dobry i przez ile by mi służył , oczywiście w przyszłości zmiana na i7 i lepszego radka albo gtx 670/680/690 zależy

Opublikowano

Właśnie tak jak @up lepiej zmień ramy na jakieś kingston/goodram a najlepiej patriot

Opublikowano

@Nikodem

Sam jesteś No Name. To są Adaty. Widocznie zapomniał dopisać na początku. Bardzo dobre pamięci a nie wyżyłowane do granic możliwości kingstony.

Zestaw bardzo dobry, możesz spokojnie zamawiać. Gdzie to kupujesz?

Opublikowano

Zamiast i5 2500k wrzuc sobie i5 3450 jak nie bedziesz krecil, wtedy wyrzucisz chlodzenie i zostanie kasa na lepsza HD7870 albo na GTX660Ti.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Zamawiam na techplanet.p lub morele.net , ram to albo Kingston DDR3 6GB(3x2GB) 1333MHz 6GB RAM , albo ADATA Gaming 8gb 2x4GB

@edit

I nie wiem czy brać 6gb od sprawdzonego Kingstona czy może zaryzykować z 8gb ADATY

i5 2500k zostawie bo jest to swietny procesor , a radek 7850 jest podobno swietny nawed bez oc a po oc karty i procka komputer bedzie świetny , i dlatego założyłem ten temat żeby poznać opinie innych , tylko jeszcze mam zamiar zmienić dysk za ceną monitora

Jeżeli możecie pomóc to żeby dysk był szybszy , a monitor może być mniejszy , ale jeżeli można żeby był FHD , i nie wiecej niż 2ms

Opublikowano

Veloci widać jak się znasz :O

Do SB najlepiej brać ramy 1.5V, żeby nie było nie stabilnej pracy. Twoje srA-daty mają 1.35V człowieku.

Ty się znasz. Max brać 1.5V a czym mniej tym lepiej...

EDIT

SSD tylko da Ci szybkość dysku. HDD będą wszystkie porównywalne no oczywiście poza pseudo eko dyskami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...